Prva grand slem titula za tinejdžerku - Koko Gof osvojila Ju Es Open

Izvor: VOA, 10.Sep.2023, 01:10

Prva grand slem titula za tinejdžerku - Koko Gof osvojila Ju Es Open

Američka teniserka Koko Gof osvojila je Ju Es Open pobedom nad Beloruskinjom Arinom Sabalenkom u tri seta, posle preokreta - 2:6, 6:3 i 6:2. To je prva grand slem titula u karijeri za 19-godišnju Amerikanku, koja je i najmlađa šampionka u Njujorku još od 1999. kada je trofej osvojila, tada 17-godišnja Serena Vilijams.  Sabalenka, koja će od ponedeljak prvi put u karijeri preuzeti prvo mesto na svetskoj rang-listi, mnogo je bolje počela meč i lako povela sa 1:0 u setovima. Međutim, mlada Amerikanaka se vratila u drugom i momentum prenela u treći set, koji je počela sa dva brejka i vođstvom od 4:0, a zatim ga rutinski privela kraju. Gof, koja je ovog leta osvojila i turnire u Vašingtonu i Sinsinatiju - tako da ovaj trijumf nije ogromno iznenađenje - od ponedeljka će biti treće teniserka sveta, što joj je najbolji plasman u karijeri. 
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koko Gof je šampionka US Open-a! Amerikanka posle velikog preokreta „razbila“ Sabalenku

Izvor: Piplmetar.rs, 10.Sep.2023

Veliki preokret viđen je na „Flešing Medouzu“, s obzirom da je Sabalenka rutinski osvojila prvi set sa 6:2 .. Foto: Tanjug – AP. .. Mlada Amerikanka, Koko Gof, osvojila je US Open, pobedom nad Arinom Sabalenkom sa 2:1 u setovima!. Veliki preokret viđen je na „Flešing...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.