Protest tenisera u Australiji: Ne treba da čekamo da se desi nešto loše

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest tenisera u Australiji: Ne treba da čekamo da se desi nešto loše

Organizatori Australijan opena imaju velikih problema sa vremenskim uslovima zbog katastrofalnih požara koji su zahvatili celu državu.

Požari divljaju Australijom već mesecima, preko 12 miliona hektara šuma je već progutao plamen, a veliki je broj ljudskih i životinjskih žrtava.

Zbog svega toga je kvalitet vazduha užasan, pa je i odigravanje prvog Grend slema pod znakom pitanja, a kako smo u utorak i pisali mečevi su bili pauzirani zbog dima.

Australijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniser Bernard Tomić je dobio kiseonik od medicinskog osoblja, a ozbiljan problem sa disanjem imala je i Judžini Bušar, kojoj je takođe pomagalo medicinsko osoblje.

Francuski teniser Nikola Mau, koji u toku dana treba da odigra meč 1. kola kvalifikacija protiv Španca Marija Vielje Martinesa, zatražio je da igra sa maskom, a koliko je revoltiran napisao je i na svom instagram profilu.

Peta teniserka sveta Elina Svitolina takođe je digla glas protiv organizatora.

"Ne treba da čekamo da se desi nešto loše, da bismo napravili određene akcije" , oglasila se Svitolina putem svog "Tviter" profila uz prikaz indeksa kvaliteta vazduha u Melburnu.

U noći koja je iza nas u Melburnu je pala kiša, što je dobra vest i ona bi mogla da pomogne u stišavanju požara i da utiče pozitivno na kvalitet vazduha.

Nekoliko srpskih tenisera je bilo na terenu kada je kiša prekinula mečeve kvalifikacija, a među njima je bio i Viktor Troicki, koga su dva gema delila od pobede pre nego što je susret prekinut.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje 20. januara, a svi se nadaju da će se uslovi poboljšati do tada i da niko neće biti ugrožen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HAOS: Hoće li se igrati Australijan open?

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jan.2020

Organizatori Australijan opena imaju ozbiljan problem sa vremenskim uslovima pred početak prvog grend slema u sezoni. Vazduh je izuzetno lošeg kvaliteta u Melburnu, a sve zbog katastrofalnih požara u Australiji, koji nedeljama pustoše.   Zbog toga je 1. kolo kvalifikacija u jednom momentu prekinuto,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.