Preokret i u drugom polufinalu, Marej se za titulu bori protiv Ferera!

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret i u drugom polufinalu, Marej se za titulu bori protiv Ferera!

Škotski teniser Endi Marej pobedio je u polufinalu Majamija Rišara Gaskea sa 6:7 (3:7), 6:1, 6:2 i za drugu titulu na ovom turniru igraće protiv Davida Ferera. Španac je do finalnog meča, kao i Marej, došao preokretom, dobivši Tomija Hasa.

Gaske je igrao sjajno u prvom setu, uz jedan brejk i siguran servis poveo je sa 3:0, da bi Marej tu prednost anulirao. Finalista Australijan opena je potom preokrenuo brejkom na 5:4, uzvratio je Gaske novim preuzimanjem vođstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi se ušlo u taj-brejk.

U tom periodu igre opet je bolje počeo Francuz, poveo je sa 4:1 da bi potom iskoristio siguran servis i jedan poen na servis Mareja za 7:3 u taj-brejku i vođstvo u setovima.

Ipak, samo do tada je praktično Gaske odolevao ubitačnom tempu i Marejevom dugom zadržavanju loptice u igri - u naredna dva seta osvojio je samo tri gema. Prvo je u nastavku izjednačio na 1:1, ali su dva brejka i efektna igra pri servisu Mareju bila dovoljna. U gemu za osvajanje seta servirao je bez izgubljenog poena.

Posle njega, osmi nosilac turnira zatražio je pomoć lekara, jer je imao problema sa kolenom.

Početak odlučujućeg seta je bio zanimljiviji zbog brejkova - otvoren je sa tri oduzimanja servisa, a Marej je poveo sa 2:1. Uspeo je potom Gaske još samo jedan gem na svoj servis da uzme, Marej je napravio poslednji brejk na meču za 5:2, zatim i servirao za ulazak u treće finale Majamija.

Škotski teniser je do sada dva puta igrao za titulu protiv Novaka Đokovića, pobedio ga je 2009. godine, a poražen je u prethodnoj sezoni. Njegovom narednom rivalu Davidu Fereru će ovo biti prvo finale na ovom turniru.

Povezane vesti: Marej: Bilo je očigledno da se Gaske loše kretao na kraju, biće teško sa Fererom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAJAMI: Marej na Ferera za titulu

Izvor: Mondo, 30.Mar.2013

Treći teniser sveta u polufinalu turnira u Majamiju savladao Rišara Gaskea i drugu godinu zaredom stigao do borbe za trofej...Endi Marej izborio je plasman u finale turnira Masters serije u Majamiju...On je eliminisao Rišara Gaskea posle tri odigrana seta - 6:7 (3:7), 6:1, 6:2, i u finalu će se sastati...

Nastavak na Mondo...

Horoskop za 30. mart 2013.

Izvor: OkRadio.rs, 30.Mar.2013

Preokret i u drugom polufinalu, Marej se za titulu bori protiv Ferera Ovan Danas je dobar dan za put, kraći ili duži, pa isplanirajte nešto. Pročitajte neku dobru knjigu ili pogledajte film, to je sjajan način da se opustite. Bik Jako ste napeti, sve Vas nervira. Kao da su Vas drugi ovih dana...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.