Preokret Krunićeve za pobedu nad Svitolinom

Izvor: RTS, 29.Sep.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret Krunićeve za pobedu nad Svitolinom

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić na startu turnira u Pekingu savladala je šestu igračicu sveta Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 0:6, 6:4, 7:6 (7:4). Naredna rivalka Krunićevoj biće pobednica meča između Belgijanke Alison Van Ujtvank i kvalifikantkinje.
Krunićeva je izgubila prvih devet gemova u meču, izgubila je sa 6:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvi set, a potom gubika sa 4:1, ali je uspela da napravi neverovatan preokret i da dođe do velikog trijumfa.

Našoj najboljoj teniserki je za pobedu trebalo nešto više od dva sata igre.
To je četvrta Top 10 pobeda za Aleksandru u karijeri, prethodno je dobila Petru Kvitovu (US open 2014), Džoanu Kontu (US open 2017) i Garbinje Mugurusu (Brizbejn, 2018).
Naredna rivalka Krunićevoj biće pobednica meča između Belgijanke Alison Van Ujtvank i kvalifikantkinje.
Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 1.525.245 dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.