Preko trnja do zvezda

Izvor: Glas javnosti, 17.Avg.2009, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko trnja do zvezda

Bila je to drama koja je dovela publiku na tribinama stadiona u Sinsinatiju u predinfarktno stanje. A naša teniserka je pokazala da lavlje srce kuca ponovo u njenim grudima. Jeca se plasirala u finale posle dramatičnog duela sa Ruskinjom Elenom Dementijevom i pobede od 2:1 (7:6, 0:6 i 7:6). U finalu će igrati protiv druge Ruskinje, Dinare Safine, koja je sa 2:0 (6:2, 6:0) savladala Italijanku Flaviju Penetu. Meč Jelene Janković i Dementijeve trajao je gotovo tri sata i bio je prepun obrta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Prvi set naša teniserka je rešila u svoju korist u taj-brejku, ali je, onda, po svom starom običaju u drugom stala. Pitanje je da li je Dementijeva zaigrala bolje ili je naša šampionka naglo popustila, tek, usledila je brza i bolna, po Jelenu, egzekucija - 1:6. Činilo se tada da je Jeca ponovo „u kanalu“ i da će zabeležiti još jedan neuspeh. Ali, Jelena je u trećem setu sve one koji nisu verovali u nju demantovala. Stigla je do prednosti od 5:4, servirala za pobedu, imala čak 40:0 i kada se očekivao lep kraj, lep za Jelenu, nastaju problemi.

Po svom „lepom“ običaju, Srpkinja ne koristi meč lopte i dozvoljava protivnici da se vrati u meč. Ponovo je Jelena imala priliku da kod vođstva od 6:5 stigne do trijumfa, ali je i tu priliku propustila.

A onda, u taj brejku pokojni Hičkok kao da je preuzeo režiju. Odozgo. Dementijeva stiže do kolosalne prednosti od 6:2 i činilo se da je to kraj. Činilo se svima, ali ne i Jeleni od Beograda. Kada je bilo najgušće, odigrala je maestralno. Potpuno je zbunila Ruskinju, koja kod rezultata 5:6 pravi dvostruku grešku. Ovoga puta poklon naša Jelena koristi i sa još dva poena stiže do velike pobede i - finala.

- Još ne verujem da sam dobila ovaj meč. Zaista ne znam kako sam se izvukla iz izgubljene pozicije, bilo je čudesno. Tokom celog meča sam imala mnogo uspona i padova. Kod 5:4 za mene u trećem setu, bila sam ubeđena da pobeđujem i bilo mi je teško da prihvatim da sam prokockala takvu priliku. Ipak, uspela sam da se koncentrišem i odigram najbolje što znam. U taj-brejku pri vođstvu Dementijeve od 6:2 rekla sam sebi: „Znam da mogu da pobedim, idemo poen po poen“ i to se zaista dogodilo - uzbuđeno je pričala Jankovićeva posle dramatičnog polufinala.

Finale je sa Safinom. Jelena je do sada igrala pet mečeva sa Safinom, a ima dve pobede. U poslednja dva duela, Jelena je oba izgubila - prošle godine u Los Anđelesu i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Safina je rutinski, lagano stigla do svog osmog finala u 14 turnira koliko je odigrala ove godine. - Osećam se sve bolje. Kada sam kročila na teren osetila sam puno samopouzdanja i vere u sebe - rekla je Safina.

Pobednica turnira u Sinsinatiju dobija 350.000, a drugoplasirana 175.000 dolara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.