Izvor: Blic, 10.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekid teniskog finala zbog doping kontrole

Finalni meč ekipnog prvenstva Srbije između Crvene zvezde i Partizana u tenisu prekinut je nakon što su teniseri crno belih napustili teren.



U momentu prekida rezultat je bio 1:0 za Partizan, a čelnici crno belih su najavili žalbu Takmičarskom odboru TSS-a.

I dok se čeka zvanično saopštenje na sajtu srbijasport.com može se pročitati da je do prekida finalnog turnira došlo pošto je TSS odlučio da uradi doping kontrola za igrače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Naime, dan ranije je bilo razgovora da li će se vršiti kontrola i konstatovano je da do uzimanja urina verovatno neće doći. Ipak kontrolori su se pojavili na terenima TK Partizan kada je turnir već počeo i najvili su da će samo pobednici mečeva biti obavezni da daju urin radi doping kontrole.

Turnir je prekinut pri rezultatu 1:0 za Partizan iako su još dva meča bila u toku. Lajović je doneo prednost "crno-belima" pobedom nad Ćirićem od 2:1 (1:6, 7:5, 6:3), a gledaoci tvrde da je teniser Zvezde počeo namerno da gubi čim je saznao da će ipak biti doping kontrole, kako ne bi trijumfovao i kao pobednik bio obavezan da da urin na kontrolu. Očevici čak napominju da je jedan teniser Zvezde, ne želeći da da urin zbog kontrole, preskočio zaštitnu ogradu sa sve svojim trenerom i pobegao.

Sudije i delegati su napravili izveštaje i za očekivati je da se u toku sutrašnjeg dana pojave i zvanične izjave TSS-a i oba kluba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.