Poznato kojoj ruskoj teniserki je zabranjen ulazak u Češku

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 17:44

Poznato kojoj ruskoj teniserki je zabranjen ulazak u Češku

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova potvrdila je da joj je zabranjen ulazak na teritoriju Češke, gde je trebalo da učestvuje na WTA turniru u Pragu.

U petak je češko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je ruskoj igračici na aerodromu u Pragu zabranjen ulazak u zemlju, ne navodeći njen identitet.

"Neću moći da učestvujem na turniru u Pragu sledeće nedelje. Nastavljam sa napornim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripremama za američku seriju. Vidimo se u Sinsinatiju", napisala je Pavljučenkova na Instagramu.

Ona je, takođe, podelila i saopštenje WTA u kojem se navodi da je "sportistima zabranjen ulazak u Češku".

"Uprkos njihovoj neutralnosti, češke vlasti uskraćuju nekim teniserkama priliku da učestvuju na turniru u Pragu sledeće nedelje", navodi se u tom saopštenju WTA.

U junu, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, češka vlada je odobrila zabranu učešća ruskih i beloruskih sportista na takmičenjima na teritoriji te zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.