Povoljan žreb za srpske tenisere u Melburnu

Izvor: NTV.rs, 16.Jan.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljan žreb za srpske tenisere u Melburnu

Prvi teniser sveta Novak Đoković igraće sa kvalifikantom na startu Australijan opena.U drugom kolu Novaka čeka bolji iz meča u kome se sastaju Rus Andrej Kuznjecov i Španac Albert Ramos, a projektovani rival u polufinalu mu je branilac titule Stanislas Vavrinka. U istoj četvrtini žreba sa Novakom nalazi se i Miloš Raonić, a Vavrinkin potencijalni rival >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << u četvrtfinalu je Kei Nišikori. Prvi nosilac na kojeg bi Novak mogao da ’naleti’ je Fernando Verdasko u trećoj rundi, a u osmini finala čekaju ga Džon Izner ili Roberto Bautista-Agut.
Viktor Troicki će se na startu turnira sastati sa Čehom Jirijem Veselim, Filip Krajinović za protivnika ima domaćeg igrača Samjuela Grota, dok će se Dušan Lajović za prolaz dalje boriti sa Ukrajincem Sergejem Stahovskim.
Kada su u pitanju naše teniserke solidan žreb imala je i Ana Ivanović, koja je postavljena za petog nosioca. Ona će u prvom kolu igrati sa jednom od igračica koje prođu kvalifikacije. Ana se nalazi u četvrtini žreba u kojoj je i treća teniserka sveta Simona Halep, a do Rumunke, ukoliko bude uspešna, potencijalne protivnice su joj Belinda Benčić i Jekaterina Makarova.
Jelenu Janković na startu čeka Timea Baščinski iz Švajcarske, Aleksandra Krunić turnir počinje sa Amerikankom Loren Dejvis, dok će najteži posao u prvom kolu imati Bojana Jovanovski, koja igra sa iskusnom Italijankom Robertom Vinči.
Prvi Gren Slem sezone Australijan open počinje u ponedeljak 19. Januara.
 
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.