Ponovljena presuda Damiru Dokiću

Izvor: RTS, 24.Sep.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovljena presuda Damiru Dokiću

Otac teniserke Jelene Dokić, Damir Dokić, osuđen na 15 meseci zatvora na ponovljenom suđenju pred Opštinskim sudom u Rumi. Dokić je osuđen zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije u Srbiji Kler Birgin i nedozvoljenog držanja oružja.

Na ponovljenom suđenju pred Opštinskim sudom u Rumi otac teniserke Jelene Dokić, Damir Dokić, osuđen je na 15 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Australije u Srbiji Kler Birgin i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Dokić je 11. juna osuđen na istu kaznu zbog ugrožavanja bezbednosti, ali je Okružni sud u Sremskoj Mitrovici krajem avgusta poništio tu presudu Okružnog suda u Rumi i naložio ponovno suđenje.

Advokat Bosiljka Đukić, koja zastupa Dokića, rekla je da je na današnjem ponovljenom suđenju promenjena kvalifikacija krivičnog dela u poređenju sa prvim suđenjem, pa je Dokić osuđen za ugrožavanje bezbednosti više ljudi, a ne jedne osobe kao na prvom suđenju.

Dokić je osuđen na 10 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba i na sedam meseci zatvora zbog nelegalnog držanja oružja, ali pošto jedinstvena kazna ne sme da dosegne zbir svih kazni, njemu je izrečena jedinstvena kazna od 15 meseci zatvora, objasnila je Đukićeva.

"Žaliću se i na ovu nezakonitu presudu. Ovo nije iznenađenje za mene i za Dokića, očekivala sam nešto slično, jer je scenario bio unapred pripremljen i bilo mi je potpuno jasno da će nategnuti krivično delo da je Dokić pretio da će ugroziti bezbednost više ljudi", rekla je Bosiljka Đukić.

Đikićeva je istakla je da je zakon "grubo prekršen" na štetu Damira Dokića i navela da se ambasadorka Australije nije pojavila na današnjem suđenju jer se pozvala na Bečku konvenciju prema kojoj nije obavezna da svedoči.

U intervjuu povodom izjave Jelene Dokić, a koju su preneli australijski mediji, u kojoj je tvrdila da je bila zlostavljana, Dokić je zapretio da će zbog, kako je naveo, lažnih optužbi ubiti ambasadorku Australije.

Kada je priveden zbog pretnji australijskoj ambasadorki, na Dokićevom imanju pronađeno je oružje za koje nije imao dozvolu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.