Polanski ima grend slem - u srećnom gubitništvu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polanski ima grend slem - u "srećnom gubitništvu"

Kanadski teniser će i na Ju-Es openu igrati kao tzv. "lucky loser", a tako je bilo i na prethodna tri najveća turnira ove godine.

Piter Polanski (30), koji na svetskoj lsiti zauzima 120. mesto, ušao je u istoriju tenisa na nesvakidašnji način. Na sva četiri turnira za grend slem ove godine izgubio je u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija, ali je zatim bio u glavnom žrebu kao "srećni gubitnik" zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odustajanju nekog ko je zaslužio mesto među 128 učesnika po svom rejtingu.

Na Ju-Es openu je posle pobeda u prva dva kola predtakmičenja i to bez izgubljenog seta poražen protiv Amerikanca Donalda Janga (242. na listi) sa 7:5, 1:6, 6:3. Na početku glavnog takmičenja sastaće se s Nemcem Aleksandrom Zverevom, četvrtoplasiranim u poretku, koji u Njujorku igra pod nadzorom legendarnog Ivana Lendla, svog novog trenera.

Polanski, koga je Novak Đoković pobedio nedavno u drugom kolu na turniru iz masters serije u Torontu, odigrao je samo deset mečeva na četiri najveća takmičenja belog sporta. Svih devet puta se domogao glavnog žreba kroz kvalifikacije, a slast pobede je osetio samo na Ju-Es openu 2010, kada je u prvom kolu savladao Argentinca Huana Monaka s 3:0 u setovima (zatim izgubio od Amerikanca Džejmsa Blejka).

Ove godine ga je kao "srećnog gubitnika" pobedio Rus Karen Hačanov na Australija openu, Frencuz Pjer Ig Erber na Rolan Garosu, a Austrijanac Denis Novak na Vimbldonu. Sva je prilika da ni protiv Zvereva neće proći bolje.

Na Tviteru se ovako pohvalio svojim srećnim dostignućem.

LL-SLAM COMPLETE PEACE OUT pic.twitter.com/dcbRSclLDv— Peter Polansky (PPolansky) August 24, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.