Počeo Svetski kup stonog tenisa u Zrenjaninu

Izvor: RTS, 25.Sep.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Svetski kup stonog tenisa u Zrenjaninu

U Zrenjaninu se do nedelje održava Svetski kup u stonom tenisu za kadete i juniore, što je ove godine najznačajniji stonoteniski događaj u Srbiji. U selekcijama Srbije nastupiće 37 stonotenisera i stonoteniserki u konkurenciji 208 stonotenisera iz 35 zemlje.
Nakon tri pobede, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mladi reprezentativac Srbije Jovan Jockov je uspeo da se plasira u eliminacionu fazu. U odlučujućem meču u grupi savladao je Rusa Krivonogova nakon neizvesne borbe sa 3:2 u setovima.

"Nadam se sad posle grupe da ću da prođem prva dva kola, pa posle ćemo videti. Ovo je jedan turnir među najboljima u Evropi, dolazi mnogo ljudi iz mnogo država. Uglavnom su Azijati ovde dominantni. I Kanađani su dobri.", rekao je juniorski reprezentativac Jovan Jockov posle meča.
Ovakvi turniri se održavaju svakog meseca u drugoj državi. To je najbolji način da se vidi napredak mladih igrača, a Srbija je odnedavno dobila priliku da bude domaćin.
"Tako da smo ušli u kalendar pre tri godine i juniroskih i kadetskih i naravno seniorskog turnira. Tako da se nadam da ćemo se vratiti na mapu svetsku što se tiče organizacije turnira što je za naše igrače najbitnije.", rekao je Goran Kocić, direktor turnira.
Predsednik stonoiteniskog saveza Aleksandar Karakašević, navodi da je za budućnost ovog sporta neophodno stvarati i igrače i trenere. Dece je sve manje u školama, pa je i baza talenata u nekada poznatim stonotenisnkim sredinama sužena.
"Mi moramo da probamo da napravimo dva tri centra u celoj Srbiji i da skupimo tu neku decu koja vrede i za koje mi mislimo da bi mogli da treniraju na istom mestu. A pošto znate situaciju u srpskom stonom tenisu, gde maltene niko sa nikin ne razgovara, to će biti jako teško. Moje je da probam da to nekako sredim i da se mi ipak spojimo.", rekao je Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.
Na svetskom kupu u Zrenjaninu za kadete i juniore nastupa 208 stonotenisera iz 35 zemlje. Tehnički organizator stonoteniski klub Banat obezbedio je da se turnir igra u dve dvorane na 16 stolova uz još 14 stolova za zagrevanje.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.