Pobeda Dolgopolova, sjajan Lajović

Izvor: B92, 24.Mar.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Dolgopolova, sjajan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Majamiju, pošto je poražen od Ukrajinca Aleksandera Dolgopolova.

Lajović je u meču trećeg kola poražen sa 3:6, 6:0, 7:6 (7:5), posle tačno dva sata igre.

Dolgopolov će u osmini finala igrati sa boljim iz susreta Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Eduara Rože-Vazelana iz Francuske.

Tok meča:

Lajović je na samom startu meča osvojio gem bez izgubljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena, a Dolgopolov mu je uzvratio istom merom. Srpski teniser je ponovo imao poprilično siguran servis gem, da bi Dolgopolov napravio niz grešaka koje je Lajović iskoristio za prvi brejk na meču i vođstvo 3:1.

Drugi reket Srbije nastavio je niz do 4:1, pre nego što je Ukrajinac popravio servis, a potom su obojica osvajali svoje servis gemove, pa je Lajović u devetom gemu servirao za set. Srpski teniser je u ključnim trenucima odigrao pametno, izlazio je na mrežu i zadavao muke mnogo iskusnijem protivniku I osvojio je prvi set sa 6:3 posle 27 minuta igre.

U drugom setu Dolgopolov se probudio i to je rezultiralo njegovim brzim vođstvom sa 3:0. Lajović je tada već počeo da pravi greške, igrao je mnogo lošije nego u prvom setu, pa je Ukrajinac u četvrtom gemu stigao do novog brejka. Dolgopolov tu nije stao, već je nastavio pritisak na Lajovića i izborio izjednačenje u setovima sa 6:0.

Niz Dolgopolova Lajović je konačno prekinuo u prvom gemu trećeg seta, kada je iskoristio greške svog protivnika i došao do brejka. Ukrajinac je tada odigrao izuzetno loše, a gem je završio dvostrukom servis greškom. Usledio je niz Dolgopolova od tri gema zaredom za vođstvo 3:2, ali je srpski teniser bez izgubljenog poena izjednačio.

Lajović je nastavio u istom ritmu i u narednom gemu, pritiskao je Dolgopolova na servisu i uspeo da izbori novi brejk za 4:3, a potom ga i potvrdio. Ukrajinac je odservirao za ostanak u meču, da bi srpski teniser u desetom gemu dobio priliku da dođe do velikog trijumfa.

Međutim, u bitnim trenucima Dolgopolov je bio bolji i uspeo je da izjednači na 5:5, da bi baš u tom trenutku počela da pada kiša u Majamiju. Iako se činilo da bi meč brzo mogao da bude nastavljen, kiša se pojačala i sudija je poslao igrače u svlačionicu.

Posle sat vremena prekida, meč je nastavljen, a Ukrajinac je bez problema poveo sa 6:5, a Lajović je uzvratio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.