Po prvi put u Melburnu smo rekli sebi – Đoković izgleda starije

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 23:15

"Po prvi put u Melburnu smo rekli sebi – Đoković izgleda starije"

Nekadašnji francuski teniser Arno Klemen osvrnuo se u razgovoru za L‘Ekip na nedavnu zavšrnicu Australijan opena.

Italijan Janik Siner je osvojio u Melburnu svoju prvu Grend slem titulu, nakon što je prethodno u polufinalu eliminisao akutelnog šampiona Novaka Đokovića.

To je navelo nekadašnjeg finalistu Vimbldona da pratkično najavi novu eru u svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenisa.

"Uvek smo se pitali ko bi mogao da pobedi Đokovića na betonu i travi. Sada se pojavio igrač koji ga je pobedio tri puta na betonu", počeo je Klemen i dodao:

"Predstavu koju imamo o Đokovića je malo dovedena u pitanje. Po prvi put u Melburnu smo rekli da izgleda starije u odnosu na svoje godine."

Siner je po prvi put bio bolji od Đokovića u meču do tri osvojena seta, što je za nekadašnjeg 10. igrača sveta važan podatak.

"Jasno je da postoje dva ili tri igrača koji mu mogu stati na put na Grend slemovima, zato što su sposobni da ga zaustave u važnim trenucima. Naravno da je Đoković sposoban da vrati stvari u normalu, ali ako pogledamo kraj 2023. i početak 2024. godine, Siner ga je pobedio u mečevima koji su bili važni, bez obzira na to da li je reč o Dejvis kupu ili Australijan openu. Sada kada ga je pobedio u meču koji se igra na pet setova, znamo da to može da ponovi", nastavlja Francuz.

Uopšte ga nije začudio Sinerov uspeh u Melburnu.

"Ako je postojao igrač koji je kadar da napravi iznenađenje, to je bio on. S obzirom na nivo koji je pokazao u 2023. i napredak, bilo je jasno da više nije u istoj kategoriji. Na kraju prošle godine se pridružio četvoročlanom klanu sa Novakom, Karlosom i Danilom" , zaključio je Klemen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.