Pliškova izborila plasman u drugo kolo mastersa u Montrealu

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 23:38

Pliškova izborila plasman u drugo kolo mastersa u Montrealu

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u drugo kolo mastersa u Montrealu, pošto je savladala kinesku igračicu Lin Džu sa 6:3, 6:7 (8), 6:2.

Pliškova, 23. igračica sveta, pobedila je 15 pozicija slabije rangiranu teniserku za dva sata i 22 minuta.

Jedini brejk u prvom setu viđen je u šestom gemu, kada je do ključne prednosti stigla Pliškova.

Teniserke su po jednom napravile brejk u drugom setu, koji je odlučen u dodatnom gemu. Džu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prva stigla do set lopte (6:5), da bi zatim Čehinja imala dve prilike da završi meč.

Duel je potom prekinut pri rezultatu 8:8 u taj-brejku zbog kiše, a kada je meč nastavljen dva vezana poena osvaja Džu i stiže do 1:1 u setovima.

Pliškova je u odlučujućem setu bila bolja rivalka i sa tri brejka (jedan brejk napravila Džu) stigla do druge runde.

Čehinja je pre dve godine igrala finale u Montrealu, u kojem je poražena od Italijanke Kamile Đorđi.

U drugom kolu se sastaje sa prvom teniserkom sveta Poljakinjom Igom Švjontek.

Plasman u drugo kolo mastersa u Montrealu osigurale su i 39. teniserka sveta Čehinja Marija Buzkova, pobedivši američku teniserku Kajlu Dej (97. na svetu) sa 7:6 (1), 6:3, dok je Italijanka Džasmin Paolini (50. na WTA listi) savladala 22. teniserku sveta Donu Vekić iz Hrvatske sa 7:6 (3), 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pobede Samsonove i Kolins na startu mastersa u Montrealu VIDEO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 20:49

Ruska teniserka Ljudmila Samsonova plasirala se u drugo kolo mastersa u Montrealu, pošto je savladala Čehinju Katarinu Sinijakovu sa 4:6, 6:2, 6:3...Duel između Samsonove i Sinijakove, 18. i 46. teniserke sveta, trajao je dva sata i sedam minuta...Samsonova u sledećoj rundi igra sa pobednicom meča...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.