PRODALI STE SE ZA MALE PARE! Evo za koliko love teniseri NAMEŠTAJU mečeve, pukla velika BRUKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2023, 11:21

PRODALI STE SE ZA MALE PARE! Evo za koliko love teniseri NAMEŠTAJU mečeve, pukla velika BRUKA

Pod istragom 375 mečeva.

Svetski tenisa potresa novi skandal vezan za nameštanje mečeva. Kako navodi francuski Lekip nadležna tela istražuju 375 mečeva odigranih između februara 2014. i juna 2018. godine, a ti mečevi povezani su sa 181 teniserom.

Glavni čovek operacije navodno je 32-godišnji Grigor Sargasjan, poznat kao Master, kriminalac povezan sa jermenskom mafijom. On se tereti da je podmićivao tenisere i nameštao mečeve.

Većinom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se tu radilo o mečevima tenisera koji su bili ispod 200. mesta na ATP listi, odnosno onih koji su zarađivali daleko manje od asova koji su u svetskom vrhu.

Le procès de Grigor Sargsyan, le "Maestro" qui a truqué 400 matches de tennis, s’ouvre ce vendredi en Belgique https://t.co/F19Ztkj82t source/editor : Jérôme Jordens

— Polbegov (@PolBegov) March 17, 2023

Spomenuti Jermen je već odslužio osam meseci zatvora pošto je uhapšen pod ovim optužbama, a bio je prisutan i na nedavnom nastavku suđenja u Belgiji. Francuski igrači Mik Leskur i Žil Okala, teniseri za koje je već potvrđeno da su bili deo mreže koja je nameštala mečeve, suspendovani su od decembra prošle godine.

U javnost su izašle i tarife za nameštanje. Tako su svi osumnjičeni u ovoj aferi za izgubljeni gem u pojedinačnom meču dobijali 400 evra, za izgubljen meč parova u dva seta dobijali bi po 2000 evra, a najviše se delilo oko 3000 evra. Navodno je ukupno kroz račune glavnih ljudi operacije prošlo oko osam miliona evra u periodu od dve godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.