PRESKOČILA ČAK 80 STEPENIKA: Natalija Stevanović zabeležila ogroman skok na WTA listi posle Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 09:47

PRESKOČILA ČAK 80 STEPENIKA: Natalija Stevanović zabeležila ogroman skok na WTA listi posle Vimbldona

Potpuno očekivano.

Iga Švjontek je i dalje prva teniserka sveta uprkos porazu u četvrtfinalu Vimbldona. Ona ima 9315 WTA bodova, dok je druga Arina Sabalenka sa 8845. Sjajan uspeh na Vimbldonu naplatila je Natalija Stevanović probivši se na 145. mesto na svetu.

Natalija Stevanović je preskočila 80 pozicija, ušla je ne samo u prvih 200 nego i u prvih 150 i sada je drugi reket Srbije. Prvi je i dalje Olga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Danilović koja je umesto Vimbldona igrala u Boštadu i gde je na šljaci osvojila turnir iz serije 125k. Ona je ipak izgubila 10 pozicija i nije više u najboljih 100. Sa 662 WTA boda je 104. na svetu.

Osim Ige Švjontek i Arine Sabalenke u najboljih deset su još Jelena Ribakina, Džesika Pegula, Karloin Garsija, a slede Žaber, Gof, Kvitova, Sakari i šampionka Vimbldona Marketa Vondrušova. Ona je osvajanjem svog prvog Grend slema preskočila čak 32 pozicije.

Od igračica iz regiona najbolja je Dona Vekić koja je 22. igračica sveta, Petra Martić je 36, a Danka Kovinić 95.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Niška teniserka Natalija Stevanović dostigla rang karijere

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2023

Nakon plasmana u treće kolo Vimbldona, niška teniserka Natalija Stevanović napredovala je na WTA listi za 80 pozicija, pa je sada 145. igračica sveta. To je najbolji rang u dosadašnjoj karijeri 28-godišnje Nišlijke, koja će uskoro zaigrati i na turniru u Poljskoj...Godinu je započela kao 216....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.