POZNATA TENISERKA pobedila karcinom dojke i grla: Najveća podrška joj je bila supruga, bivša misica

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 20:32

POZNATA TENISERKA pobedila karcinom dojke i grla: Najveća podrška joj je bila supruga, bivša misica

Martina Navratilova objavila da je pobedila rak grla i dojke

Slavna bivša teniserka Martina Navratilova podelila je srećnu vest sa svojim fanovima na Twitteru, otkrivši da su testovi pokazali da je potpuno izlečila rak dojke i rak grla.

"Nakon celodnevnog testiranja u Memorial Sloan Kettering Cancer Centru: sve je čisto. Hvala svim lekarima, sestrama, čarobnjacima za protonsku terapiju i radijaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kakvo olakšanje! Rak, j**em ti mater", poručila je u objavi.

Martinu je rak dojke dijagnostikovan još 2010. kada je rutinskim pregledom otkriven u ranoj fazi. Tada je rak uklonjen hirurškim putem, a prošla je i terapiju radijacijom.

After a day full of tests at Sloan Kettering, I got the all clear! Thank you to all the doctors, nurses, proton and radiation magicians etc- what a relief:)#byebyecancer :) and yes, #fuckcancer !!!

— Martina Navratilova (@Martina) June 19, 2023

U januaru ove godine otkrila je da se rak dojke vratio, ali da joj je takođe dijagnostikovan i rak grla.

Da je pobedila oba raka otkrila je u martu tokom intervjua sa Piersonom Morganom, kada je izjavila da su joj lekari rekli da je "koliko oni znaju, bez raka" i da bi trebala biti "spremna za nastavak"nakon dodatnog tretmana radijacijom, a dobre vesti su sada potvrdili i naknadni testovi.

Teniserka nije krila da ju je teška dijagnoza jako pogodila, a ranije je otkrila da je napravila listu stvari koje želi uraditi pre smrti i da je zbog bolesti morala odložiti planove o usvajanju deteta sa suprugom Julijom Lemigovom.

Navratilova je inače poznata i po tome što je jedna od prvih teniserki koja se javno deklarisala kao homoseksualka.

Prvi put je 1981. godine govorila o tome i rekla da je u vezi sa Ritom Mae Brown, a od 1984. do 1991. bila je u ozbiljnoj vezi sa Judy Nelson, koja je u trenutku početka njihove veze bila udata majka dvoje dece.

Nakon toga se zaljubila u Juliju Lemigovu, bivšu Mis SSSR-a, i njih dve su se venčale 2014. Ona joj je bila najveća podrška na putu ka ozdravljenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.