Ova situacija najviše odgovara Đokoviću

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 07:59

"Ova situacija najviše odgovara Đokoviću"

Bivši australijski teniser Tod Vudbridž govorio je o posledicama otkazivanja Vimbldona.

Ovosezonsko izdanje Vimbldona otkazano je, što je prvi put da se to desilo još od Drugog svetskog rata.

Nekada 19. teniser planete analizirao je kako će otkazivanje Otvorenog prvenstva Velike Britanije, ali i suspenzija sezone možda i do kraja 2020, uticati na članove "velike trojke".

"Pitanje koje će Rodžer morati da postavi sebi je to koliko je motivisan da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igra još godinu dana? Ili mu je ova situacija možda pomogla? Što manje mečeva igrate u njegovim godinama, to je teže da se vratite u ritam kada opet krenete sa tenisom", rekao je Vudbridž za "AAP".

Federer je trenutno na kontu od 20 Grend slem titula i po tome je rekorder, a mnogi su mu predviđali Vimbldon 2020. kao poslednji pokušaj za novim trofejom.

"Ja stvarno mislim da će teniska era posle 2020. biti nova era u kojoj će ljudi pokušati da stvore nove rekorde jer će ova situacija rasturiti jedan sjajan period u tenisu. Mislim da je ovo zaustavilo Federerovo potencijalno osvajanje još jednog ili dva Slema. Sada je to jako malo verovatno za njega", jasan je Australijanac.

Pročitajte još "To je bila bomba, bio sam šokiran; Đoković se dobro stara o nama"

On kao nešto što će morati da se pomno prati ističe godine.

"Zbog nesigurnosti oko svega, teško je predvideti da li će njih trojica dominirati kada se vrate, zbog godina Rodžera i Rafe. Pritisak je dodatno i na Rafi jer menja priču koju je trebalo da ispiše tokom 2020", kaže Vudbridž i nastavlja, sada sa akcentom na Đokoviću:

"Sve ovo je došlo možda i u dobrom trenutku za Novaka, koji će imati priliku da se 'osveži' i da dobije novi nalet snage. Ako išta, mislim da je ova situacija njemu pomogla najviše".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OVA PAUZA NAJVIŠE ODGOVARA ĐOKOVIĆU: Bivši australijski teniser o otkazivanju Vimbldona

Izvor: Kurir, 03.Apr.2020

Bivši australijski teniser Tod Vudbridž govorio je o posledicama otkazivanja Vimbldona.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.