Otkazan Vimbldon

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2020, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan Vimbldon

Glavni odbor "Ol Ingland klaba" i Odbor za menadžment prvenstva danas su, sa velikim žaljenjem, doneli odluku da se turnir u Vimbldonu 2020, zbog zabrinutosti zdravlje kako učesnika tako i posetilaca, odloži zbog epidemije koronavirusa. Umesto toga, 134. izdanje grend slema u Vimbldonu biće održano od 28. juna do 11. jula 2021. godine. "Da bi se teniski turnir u Vimbldonu održao, pre svega smo razmišljali o zdravlju ljudi u Velikoj Britaniji i posetilaca iz celog sveta, naših igrača, gostiju, članova, osoblja, volontera, partnera, izvođača i lokalnih stanovnika, pa smo preuzeli odgovornost u suočavanju s globalnim izazovom kakvo je širenje koronavirusa.
Od pojave epidemije koronavirusa u januaru, slušali smo savete Vlade Velike Britanije i zavoda za javno zdravlje u vezi sa ovogodišnjim turnirom. Pošto su na snagu stupile vladine mere za suzbijanje epidemije, konstatovano je da se turnir ne može održati ovog leta. It is with great regret that the AELTC has today decided that The Championships 2020 will be cancelled due to public health concerns linked to the coronavirus epidemic. The 134th Championships will instead be staged from 28 June to 11 July 2021.https://t.co/c0QV2ymGAt
— Wimbledon (@Wimbledon) April 1, 2020 Uzeli smo u obzir da bi masovna okupljanja dodatno opteretila medicinsku i hitnu službu, a održavanje turnira bi dodatno bilo otežano zbog ograničenja kretanja i putovanja u Velikoj Britaniji i širom sveta. Vladine mere će, najverovatnije, biti na snazi još nekoliko meseci, pa ne bi bilo odgovorno sada organizovati ovako veliki turnir i tako ugroziti zdravlje ljudi. Posle niza sastanaka i razgovora, Upravni odbor je zaključio da je otkazivanje turnira jedina moguća odluka u ovom trenutku. Svi koji su kupili ulaznice mogu da dobiju novac nazad, ili da ih odmah zamene za ulaznice za Vimbldon 2021. godine." navodi se pored ostalog, u zvaničnom saopšenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.