Organizatori Madrida su pomogli Alkarasu da osvoji titulu

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 10:21

"Organizatori Madrida su pomogli Alkarasu da osvoji titulu"

Bivša slovačka teniserka Danijela Hantuhova optužila je organizatore Mastersa u Madridu da su pomogli Karlosu Alkarasu da osvoji titulu.

Alkaras je u finalu pobedio Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 6:4, 3:6, 6:3.

Španac je stigao do jubilarne desete titule u karijeri i prišao na svega pet bodova zaostatka za Novakom Đokovićem na ATP listi.

Alkaras je pre Štrufa, koji je obeležio nedelju u Madridu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je upao u glavni žreb kao "laki luzer", pobedio Emila Rusuvorija, Grigora Dimitrova, Aleksandra Zvereva, Karena Hačanova i Bornu Ćorića.

Hatuhova smatra da je domaćin turnira "pogurao" Alkarasa tako što je zalivao teren više nego što je to uobičajeno.



"Jednu stvar želim da naglasim, ljudi koji održavaju teren su ga dva puta zalili otkako smo počeli da pričamo. Čini mi se da pokušavaju da teren učine što sporijim je moguće kako bi Karlos lakše vraćao servise"
, rekla je Hantuhova.

Voditeljka Katarina Vitaker je pitala Hantuhovu kako se ona oseća u vezi sa "posebnim tretmanom", da li postoji prednost kada si domaći igrač.



"Naravno",
rekla je Hantuhova, "Posebno na šljaci. To smo uvek očekivali kada igraš protiv Španca ovde (u Španiji) ili u Italiji protiv Italijana".

Hantuhova (40) je svojevremeno bila peta teniserka sveta (2003), osvojila je sedam WTA turnira, a najveći uspeh na grend slemovima joj je bilo polufinale Australijan opena 2008.

Igrala je četvrtfinala Vimbldona i US Opena, dok je na Rolan Garosu najdalje stizala do četvrte runde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.