Opet neće biti ić derbija  Puj izbacio Raonića za prvo polufinale

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet neće biti "ić" derbija " Puj izbacio Raonića za prvo polufinale

Francuski teniser Luka Puj plasirao se prvi put u karijeri u polufinale nekog Grend slem turnira.

Puj je do rezultata karijere stigao pobedom nad Milošem Raonićem 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4 u četvrtfinalu Australijan opena.

Francuz je iznenadio 16. favorita turnira u Melburnu, gde će se za plasman u finale boriti sa boljim iz duela između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Raoniću nije mnogo pomogao moćan servis ni 25 as udaraca, štaviše, izgubio je prvi set iako je odservirao deset aseva.

Puj je svejedno uspevao da stigne do brejk šansi i da nadjača Kanađanina u taj-brejku, a s druge strane onemogući rivala da ugrozi njegov servis.

To je odlučilo i drugi set u kojem je Francuz iskoristio prvu brejk priliku za 3:1, a potom sigurnim servisom održao prednost.

Mogao je Puj da reši meč u tri seta, ali Raonić uspeva da spasi sve četiri brejk šanse rivala u trećem setu, a onda da ga konačno dobije u taj-brejku.

Usledila je žestoka borba u četvrtom, Puj propušta novu brejk priliku na 1:0, da bi nakon serije gemova u kojima su teniseri bez većih problema čuvali svoj servis, Raoniću pala koncentracija u desetom i Francuz to odmah kažnjava, koristi treću meč loptu za pobedu karijere.

Puj, koga trenira bivša svetska broj 1 Ameli Moretmo, ime sledećeg rivala će saznati za nekoliko sati, jer duel Đokovića i Nišikorija počinje u 9.30 na Rod Lejver Areni.

Drugi polufinalni par je već poznat, u četvrtak se sastaju Rafael Nadal i senzacija turnira Stefanos Cicipas.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ludovik Puj čeka Đokovića ili Nišikorija u polufinalu AO

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2019

Francuski teniser Ludovik Puj plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije...On je u četvrtfinalu pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:7, 6:4), za tri sata i šest minuta igre...Protivnik u borbi za finale biće mu pobedik meča u kom će se sastati prvi teniser...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Puj ispisao istoriju u Melburnu – prvo polufinale u karijeri

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2019

Francuz Luka Puj prvi put u karijeri plasirao se u polufinale nekog grend-slem turnira, pošto je u četvrtfinalu Australijan Opena bio bolji od kanadskog tenisera Miloša Raonića sa 3:1 (7:6, 6:3, 6:7, 6:4). Upravo bi Puj mogao da bude rival Novaka Đokovića u polufinalu Melburna, ako naš teniser...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.