Okland: Lu u finalu, čeka Iznera

Izvor: B92, 10.Jan.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okland: Lu u finalu, čeka Iznera

Jen Sun Lu plasirao se u finale turnira u Oklandu pobedom nad Davidom Fererom, a tamo će ga čekati Džon Izner, koji je bio bolji od Roberta Bautiste Ahuta.

Teniser iz Kineskog Tajpeha je iznenađujuće lako savladao Španca, u dva seta (6:4, 7:6) i stekao pravo da zaigra u prvom finalu ATP turnira, u svojoj 30. godini.

U drugom polufinalu Izner je imao većih problema, izgubio je prvi set (6:3), drugi dobio u taj-breku (7:6), a treći rezultatom 6:4. Finale je na programu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u subotu, ne pre 2.30 časova posle ponoći.

Četvorostruki osvajač turnira David Ferer načinio je previše grešaka, što je 62. teniser sveta uspeo da iskoristi i zasluži pobedu. Lu je u dosadašnjoj karijeri osvojio 19 čelendžera, a ovo će mu biti prva prilika za titulu u singlu.

Najbolji plasman na ATP listi zabeležio je pre nešto više od tri godine, kada je bio 33. teniser sveta.

"Igrao sam fenomenalno, na početku sam rekao sebi da moram da probam da osvojim prvi poen, što će mi dati samopouzdanje da osvojim gem. Deo po deo, nastavio sam dobro i uspeo da pobedim igrača iz Top 10 što je moj najveći uspeh“, naveo je Lu.

Izner se plasirao u 17. finale ATP turnira, ali je do tog plasmana došao neočekivano teško.

"U drugom setu sam gubio sa 5:4 i moj protivnik je servirao. Morao sam da uradim nešto i preokrenem rezultat, verovao sam u sebe i uspeo sam da izjednačim, a potom i pobedim“, rekao je Izner.

U finalu turnira u Sidneju sastaće se Huan Martin del Potro i Bernard Tomić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Okland: Lu u finalu, čeka Iznera

Izvor: B92, 10.Jan.2014

Jen Sun Lu plasirao se u finale turnira u Oklandu pobedom nad Davidom Fererom, a tamo će ga čekati Džon Izner, koji je bio bolji od Roberta Bautiste Ahuta...Teniser iz Kineskog Tajpeha je iznenađujuće lako savladao Španca, u dva seta (6:4, 7:6) i stekao pravo da zaigra u prvom finalu ATP turnira,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.