Obradović za RTS: Prava promocija Srbije, zaslužujemo ATP turnir

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 10:33

Obradović za RTS: Prava promocija Srbije, zaslužujemo ATP turnir

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović gostujući u Jutarnjem programu RTS-a pričao je o nedavno završenom Adrija turu, kao i o budućnosti srpskog tenisa.
Obradović je oduševljen organizacijom Adrija tura, koji je poslao pravu sliku u svet.

"Utisci su fantastični, čitav svet je video ovo, preko 100 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gledalaca pratilo je turnir širom planete. Ovo je bila velika promocija Beograda i Srbije. Igralo se kao da je bio mini masters, pravo uživanje za publiku, igralo se po novom formatu sa četiri gema i bez đusa, dobro su se svi snašli, obzirom da su imali dugu pauzu. Koliko su željni sporta govori i humanitarna fudbalska utakmica koja je prethodila Adrija turu", rekao je Obradović.
Odlične partije pružali su brojni srpski teniseri na turniru.
"Izuzetan je bio nivo, svaka čast Filipu za pobede i plasman u finale, on je pokazao da je u ovom trenutku sa razlogom pobedio Novaka. Kecmanović je sjajno igrao, Viktor takođe, Lajović i Zimonjić su u dublu igrali, vratila se Jelena Janković, učestvovala i Olga Danilović. Pohvalio bih TSS, porodicu Đoković, jer su pokrenuli ideju da Beograd ponovo dobije ATP turnir. Imamo uslove, imamo tenisere, zaslužujemo turnir. Moram da pohvalim Đoleta, Novakovog mlađeg brata, koji je učio od oca i strica i odlično odradio posao organizatora", dodao je Obradović.
Selektor teniske reprezentacije komentarisao je emocije kod srpskih tenisera, konkretno Novaka Đokovića. 
"Svi imamo emocije, Novaku je sigurno drago što je video beogradsku publiku i fantastičnu atmosferu. Svemu je doprineo je i dragi Bog koji je dao dobro vreme, nije bilo kiše, sve je bilo sjajno. Novak je svestan da dolaze nove generacije, koje će pisati novu istoriju, smena generacije u reprezentaciji je na snazi, emocije su se skupile svima."
Adrija tur seli se u Hrvatsku, gde je za organizaciju zadužen GOran Ivanišević.
"Goran Ivanišević preuzima direktorsku funkciju, čitav stadion u Zadru je pripremljen. To je stadion na kojem oni igraju Dejvis kup. U organizaciji turnira postoji i do 200 stavki koje moraju da se ispune, Hrvati, kao i mi, iz organizacije Dejvis kupa imaju veliko iskustvo i sigruno će to biti dobro organizovano", dodaje selektor.
Obradović je naglasio da ne treba zaboraviti na turnir koji organizuje Janko Tipsarević.
"Tamo je puno naših igrača, Viktor je već na terenu, mnogo perspektivnih igrača učestvuje. Pozivam beogradsku publiku da dođu kod Janka na turnir. Takođe je ogromna organizacija, Janko se mnogo posvetio, uprkos poslu koji ima sa Krajinovićem. Dosta igrača dolazi iz inostranstva, morate da pazite o svakom teniseru, a pritom se igra po starom formatu."
Obradović je komentarisao njegove naredne obaveze.
"Tu sam, imam akademiju na Adi Ciganliji, sa puno dece se vredno radi. Čekam put za Šangaj, čekam da pobedimo gospodina Kovida 19 i da vratimo sport tamo gde je i bio, da napravimo spoj Kine i Srbije, jer mislim da Srbija ima šta Kinezima da ponudi, a njima je potrebno naše iskustvo i znanje", zaključio je Bogdan Obradović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.