OSTALO JE JOŠ SAMO NEKOLIKO MESECI: Endi Marej najavio kraj karijere

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 12:51

OSTALO JE JOŠ SAMO NEKOLIKO MESECI: Endi Marej najavio kraj karijere

Britanac stigao do 500. pobede u karijeri na tvrdoj podlozi.

Britanac Endi Marej izjavio je u Dubaiju da još voli tenis, ali je nagovestio da ulazi u "poslednjih nekoliko meseci" karijere, prenosi AP. Mari je juče u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova 4:6, 7:6 (7:5), 6:3. Britanski teniser je trijumfom protiv Šapovalova stigao do 500. pobede u karijeri na tvrdoj podlozi.

- Još volim da se takmičim i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još volim tenis, ali kako si stariji postaje ti sve teže da se takmičiš sa mladim igračima i održiš formu. Verovatno mi nije ostalo previše vremena, ali daću sve od sebe u poslednjih nekoliko meseci - rekao je Marej.

Marej, koji je trostruki grend slem šampion, krajem jula 2019. godine operisao je kuk. On je ranije razmišljao o povlačenju iz tenisa, a na turniru u Dubaiju ostvario je tek drugu pobedu u 2024. godini. Britanski teniser će u drugom kolu turnira u Dubaiju igrati sa pobednikom meča između Francuza Gaela Monfisa i Uga Ambera.

On je 2017. trijumfovao na turniru u Dubaiju.

Marej se nalazi među teniserima, koji su u Open eri ostvarili 500 pobeda na terenima sa tvrdom podlogom pored Rodžera Federera (783), Novaka Đokovića (700), Andrea Agacija (592) i Rafaela Nadala (518).

- Tvrda podloga je najbolja za mene, a 500 pobeda je mnogo i ponosan sam na to. Nema mnogo igrača koji su to postigli i sjajno je doći do 500 pre nego završim  - zaključio je Marej.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.