Izvor: RTS, 30.Avg.2022, 23:54

Novo iznenađenje na Ju-Es open, eliminisana i šampionka Vimbldona

Francuskinja Klara Burel je priredila novo iznenađenje eliminišući šampionku Vimbldona Elinu Ribakinu sa 6:4, 6:4 u prvom kolu Ju-Es opena. Burel je trenutno 131. teniserka sveta i plasman u glavni žreb je izborila kroz kvalifikacije, a za pobedu joj je trebao 91. minut igre.
Francuskinja je povela 4:2 u prvom setu, ali je Ribakina uspela da izjednači na 4:4.

Međutim, Burel je uspela u devetom gemu da napravi novi brejk, a onda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bila sigurna na svoj servis za 1:0 u setovima. Francuska teniserka je u drugom setu povela 2:0, a onda je držala prednost od dva gema i zasluženo je stigla do pobede. Meč je trajao 91 minut.
Francuskinja će u drugom kolu Ju-Es opena igrati sa pobednicom meča između Amerikanke Venus Vilijams i Belgijanke Alison van Ujtvank.
Ribakina je početkom jula osvojila Vimbldon, pošto je u finalu pobedila Ons Žaber iz Tunisa 3:6, 6:2, 6:2.
Ju-Es open se igra za nagradni fond veći od 60 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novo iznenađenje " eliminisana treća teniserka sveta

Izvor: B92, 31.Avg.2022, 21:01

Iznenađenje na US openu je napravila Ksiju Vang, koja je izbacila treću teniserku sveta, Grkinju Mariju Sakari (3:6, 7:6, 7:5)...Kineskinja, 75. na planeti, šokirala je Sakari posle preokreta i gotovo tri časa igre...U ženskoj konkurenciji, peta igračica sveta On Žabur je savladala Elizabet Mendlik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.