Novi uspeh niške teniserke - igra treće kolo Vimbldona

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2023, 15:47

Novi uspeh niške teniserke - igra treće kolo Vimbldona

Velikom borbom, kao i posvećnom i sigurnom igrom Nišlijka Natalija Stevanović pobedila je 122. teniserku sveta Nemicu Tamaru Korpač rezultatom 2:0 (7:5, 7:5) u drugom kolu Vimbldona. Na svom prvom Grend slemu 28-godišnja Nišlijka će u trećem kolu igrati sa Petrom Kvitovom iz Češke.

Najveći uspeh u svojoj karijeri na nekom grend slemu Natalija je napravila u drugom kolu Vimbldona i opet je trijumfovala bez izgubljenog seta. Meč je trajao dva sata i 38 minuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

U prvom setu Natalija je, pri vođstvu od 3:2, tražila medicinski tajm-aut i nakon ulaska fizioterapeta i merenja pritiska, vratila se na teren. Nakon šest gemova gde su obe teniserke iskoristile svoje servise, Nemica je uzela prvi brejk i povela sa 4:3. Vratila je Natalija i iskoristila svoj servis, pa povela sa 5:4.

Četiri set lopte imala je Natalija u prvom setu i uspela je da iskoristi poslednju za vođstvo od 1:0 u setovima (7:5).

Na početku drugog seta povela je Natalija sa 2:0, ali je Korpač uzvratila brejkom. Nišlijka je uz veliku borbu opet osvojila brejk i to iz osmog pokušaja, a onda osvojila i gem na svoj servis i povela 4:1.

Povela je srpska teniserka sa 5:2, ali je naredna tri gema osvojila Korpač (5:5). Natalija je, potom, osvojila gem na svoj servis i povela sa 6:5.

U narednom kolu igraće sa 9. nosiocem Petrom Kvitovom iz Češke, nekada drugom teniserkom sveta.

Podsetimo, Nišlijka je do glavnog žreba stigla bez izgubljenog seta, a u prvom kolu je savladala Karolinu Pliškovu, nekadašnju najbolju teniserku sveta i finalistkinju Vimbldona iz 2021. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Bravo, Natalija! Srpska bajka na Vimbldonu se nastavlja

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Jul.2023

Srpska teniserka će u 3. kolu Vimbldona odmeriti snage sa češkom teniserkom Petrom Kvitovom Natalija Stevanović nastavlja da briljira. Hrabra Nišlijka je posle 1. kola, kada je pobedila nekada 1. teniserku sveta Karolinu Pliskovu, savladala i Tamaru Korpač, 122. teniserku sveta rezultatom 2:0 (7:5,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.