Novi detalji, trener kanadske teniserke pozitivan na testu

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 19:24

Novi detalji, trener kanadske teniserke pozitivan na testu

Silvan Bruno, trener kanadske teniserke Bjanke Andreesku, jedan je od tri osobe koje su u Melburn doputovale sa pozitivnim testom na koronavirus.

To su novi detalji u priči koja je udarna tema dana u teniskom svetu, posle vesti da će čak 47 tenisera i teniserki morati da budu dve nedelje izolovani bez mogućnosti da treniraju.

Organizatori prvog grend slema sezone i zdravstvene vlasti, drže se striktnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protokola, tako da niko ko je bio u avionima iz Los Anđelesa i Abu Dabija, u kojima su bila tri lica sa pozitivnim testovima, neće moći da izađe iz hotelskih soba 14 dana.

Silvan Bruno je izdao saopštenje.

"Žao mi je što sam imao pozitivan test po dolasku u Melburn, pošto sam doputovao letom EY8004 iz Abu Dabija. Sledio sam sve protokole i procedure, bio sam negativan na testu 72 sata pre polaska i osećao sam se savršeno u momentu poletanja. Takođe sam poštovao sve protokole zaštite dok sam bio na Bliskom Istoku. Ne znam kako sam mogao da se zarazim. Izuzetno sam tužan zbog toga što posledice toga osećaju sada svi koji su bili na istom letu. Ostatak iz mog tima ima negativne rezultate i iskreno se nadam da neće biti daljih problema", poručio je Bruno.

Inače, Bjanka Andreesku je prošle godine propustila turnir u Melburnu, a 2019. je osvojila titulu na Us Openu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.