Novakova zlatna prilika za duplu nagradu

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 08:49

"Novakova zlatna prilika za duplu nagradu"

Srpski teniser Novak Đoković od 14.30 igra u finalu Rolan Garosa.

Samo jedan korak deli ga od istorije i rekordnog 23. grend slema u karijeri, a na putu ka besmrtnosti stoji mu Norvežanin Kasper Rud, četvrti teniser sveta, koji se bori za svoj prvi trofej sa najvećih turnira.

Đoković i Nadal su trenutno izjednačeni po broju trofeja na grend >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slemovima (22), a španski mediji u najavi današanjeg finala ističu da je ovo Novakova zlatna šansa za ispisivanje istorije ovog sporta.

"Ovo je druga prilika koju Srbin ima da prestigne Španca. Prethodnu nije iskoristio kada je izgubio na US openu 2021.godine, kada su svi bili izjednačeni na 20 trofeja u "velikoj trojci". Daniil Medvedev je u finalu pobedio Đokovića u tri seta, a Nadal je 2022. pobegao Đokoviću osvajanjem Australijan opena i Rolan Garosa. Novak ga stigao pobedom na Vimbldonu i u Melburnu 2023. A sada ima zlatnu priliku da uzme 23. i izjednači se sa Serenom Vilijams, ali i da se približi legendarnoj Margaret Kort, koja ima 24 titule sa najvećih turnira. Ako to iskoristi, nagrada će biti dupla, jer će preuzeti i broj jedan Karlosu Alkarasu, koj je pobedio u polufinalu", piše AS.

Pored toga Đoković može da postane prvi teniser koji je osvojio najmanje tri puta svaki slem.

"Kort, Štefi Graf i Serena su teniserke koje su to uspele. Takođe, mogao bi da bude najstariji šampion grend slema u Parizu sa 36 godina i 20 dana, ispred Nadala, koji je prošle godine pobedio sa 36 i dva dana. Kada izađe na trener, on će već biti taj koji je odigrao najviše velikih finala (34). Kao Kris Evert, koji je juče uručila šampionski trofej Igi Švjontek", stoji u tekstu ovog španskog lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.