Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2021, 19:10

Novakova poruka svetu tenisa: Niko od nas neće stati! Zbog Rafe i Rodžera sam tu gde jesam

"Od 2010. sam na neverovatnom putu, a on se ne zaustavlja ovde"

Još jednom je Novak Đoković pokazao zašto je među najboljim sportistima svih vremena. Uprkos izgubljenom prvom setu, u kom je vodio 5:2 i imao set loptu, uspeo je da savlada Matea Beretinija i šesti put u karijeri osvoji Vimbldon.

Odbranio je trofej iz 2019. godine (prošle turnir nije igran zbog korone), a ono što je još bitnije, izjednačio se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom u broju osvojenih grend slemova. Svaki ih ima po 20!

"Osvojiti Vimbldon je uvek bio moj najveći san. Rekao sam to toliko puta, ali moram da ponovim. Uživam, svestan sam da je ovo velika čast. Kada sam imao sedam godina napravio sam od kartona trofej Vimbldona da mi stoji u sobi, a sada imam šest originalnih trofeja", rekao je svetski broj jedan odmah posle meča.

Upitan je i šta za njega znači to što se izjednačio sa Švajcarcem i Špancem po broju najvažnijih titula.

"To znači da niko od nas neće stati. Oni su legende našeg sporta, velika je stvar stati im uz rame. Najvažniji su igrači koje sam susreo u karijeri, oni su razlog zašto sam ja ovde sada. Pomogli su mi da shvatim kako da napredujem, psihički i taktički. Kada sam ušao u Top 10 izgubio sam neke mečeve od njih, ali onda se nešto promenilo, počeo je neverovatan put za mene, a on se ne zaustavlja ovde", poručio je Novak.

U 2021. godini Đoković je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon. Čeka se US open, kao i Olimpijske igre. Takozvani "Kalendarski zlatni slem".

"Srećan sam što imam priliku da to pokušam. Probaću, igram dobro i ovo je najveća prilika koju imam za tako nešto u dosadašnjoj karijeri", svestan je naš as.

Po običaju, Novak je pohvalio rivala.

"Ovo je bilo više od bitke. Prvo bih čestitao Mateu na izuzetnom turniru. Težak meč je bio danas. Nije dobar osećaj izgubiti danas, ali kao što je sam rekao ovo je tek početak i ja verujem u to".

Iako mu engleska publika nije naklonjena, Đoković je i na tribinama u Londonu imao svoje navijače. Neki od njih dobacivali su tokom davanja izjave.

"I ja vas volim, hvala vam mnogo", poručio im je najbolji teniser današnjice.

Za kraj, kao ljubitelj fudbala upitan je za koga će navijati u finalu Evropskog prvenstva između Italije i Engleske.

"Stavljate me u vrlo nezgodnu situaciju. Veliki sam ljubitelj fudbala, uživaću večeras", diplomatski je odgovorio.

Uskoro opširnije...

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković,   Federer

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.