Novakov rival nema mira FOTO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 18:37

Novakov rival nema mira FOTO

Ekipa "Netfliksa" u stopu prati američkog tenisera Tejlora Frica, kao i ostale aktere serije "Brejk poen".

Prva sezona izašla je zimus, a pored Frica, u serijalu se pojavljuju i Nik Kirjos, Uns Žaber, Mateo Beretini, Marija Sakari, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Paula Badosa, Ajla Tomljanović, Tanasi Kokinakis, Feliks Ože-Aljasim.

Na Frica smo na US openu nekoliko puta naišli i gotovo uvek je uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njega bila televizijska ekipa – producent, snimatelj, tonac.

Ništa drugačije nije bilo ni na treningu pred četvrtfinalni susret sa Novakom Đokovićem.

Fric praktično nema mira gde god da krene, pošto se sve ono što se dešava na i iza scene beleži i kasnije koristi u seriji.

Sa strane sve deluje naporno, privatnost ne postoji, ali Fric se ni u jednom momentu ne žali na to.

U jednom od ranijih intervjua je istakao da mu je cilj bio samo da se zabavi, pošto je umoran od klasičnih teniskih razgovora.

"Umoran sam od toga. To je tako dosadno. Uvek iste stvari. Nisam želeo da se ponašam drugačije pred kamerama. Teniski navijači su uglavnom stariji, tradicionalniji. Rekao bih da nema mnogo zahteva da budemo drugačiji", rekao je Fric.

Cilj dokumentarne serije "Brejk poen" je zapravo da privuče nove, mlade navijače i prikaže kako sve izgleda iza zavese.

Ipak, mnoge stvari koje se snimaju nikada ne ugledaju svetlost dana, niti ih ima u epizodama.

"Znao sam da nije teško biti pred kamerama, raditi neke rutine, uvek iste stvari. Posebno na dan meča, zaista sam zaključan, radim ono što radim, ne razmišljam o kameri", kaže Fric.

Sa druge strane, Fric je ipak doživeo neprijatnost kada su producenti snimili neke trenutke iz njegovo života van terena.

Fric se jednom našalio da njegov život u hotelskoj sobi i nije toliko uzbudljiv kako se pretpostavlja.

"Brejk poen" je namenjen takođe ljudima koji ne znaju ništa o teniserima, njihovim pričama, ne znaju ko pobeđuje, ko gubi.

Oni ne poznaju ljude koji se pojavljuju i zato im je još zanimljivije da prate šta se dešava iza kulisa.

Sigurno da je njima, ali i navijačima sve ovo interesantnije, za razliku od tenisera, kojima su sve te stvari prilično poznate.

"Jasno je da ovo nije namenjeno teniserima, nama. Nama neće biti uzbudljivo. Više bih voleo da privučemo nove navijače, nego da se dopadnemo nama samima", rekao je Fric.

Tejlor je, inače, deveti igrač sveta i pred njim je jedan od najvažnijih mečeva u karijeri – susret sa Novakom Đokovićem na "Artur Ešu" pred više od 20.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.