Novak sjajan na startu 2015.

Izvor: B92, 02.Jan.2015, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak sjajan na startu 2015.

Novak Đoković plasirao se u finale egzibicionog turnira u Abu Dabiju lakom i ubedljivom pobedom protiv Stanislasa Vavrinke – 6:1, 6:2.

Srpski teniser je tako na sjajan način počeo 2015. godinu, a u finalu će igrati protiv Endija Marija.

Britanac je prethodno deklasirao Rafaela Nadala sa 6:2, 6:0. Novak je očigledno imao ozbiljne pripreme za novu sezonu, pa Vavrinki nije ostavio ni promil šanse. Od početka do kraja meča kontrolisao je igru i rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na kraju je neočakivano lako pobedio Švajcarca.

Tok meča:

U prva tri gema nije bilo uzbuđenja, a Đoković je vodio sa 2:1. Vavrinka je bio agresivniji, jeste pogađao, ali je i pravio dosta grešaka. U četvrtom gemu Novak je vratio nekoliko jakih servisa, došao je do prve brejk lopte i odmah ju je iskoristio nekontrolisanim bekhendom rivala – 3:1.

Novak je lako osvojio i sledeći gem na svoj servis, pa je i nastavio sa sjajnom igrom – Vavrinka je spasao jednu brejk loptu agresivnom igrom, ali je usledio novi izuzetan ritern Đokovića i brejk za 5:1.

Novak je prilikom jednog klizanja šakom malo jače došao u kontakt s podlogom, tada je povredio palac, ali u pitanju je bila samo mala poderotina.

I na pauzi je Đoković bio dobro raspoložen, smejao se dok je čekao doktora, a publika nije bila uskraćena za tenis, pošto je Vavrinka odigrao nekoliko poena sa skupljačem lopti.

Švajcarac je delovao nemoćno naspram razigranog Đokovića – srpski teniser rutinski je priveo prvi set kraju, a onda je napravio brejk već na startu drugog.

U narednom gemu Švajcarac je došao do dve vezane brejk lopte, ali Novak se izvukao – prvu je spasao sjajnim servisom, a na drugoj je Vavrinka pogrešio u dužoj razmeni, pa je ubrzo bilo 2:0 za srpskog tenisera.

Do kraja meča Novak je lagano igrao i brzo je rešio duel u svoju korist. Vavrinka je u drugom setu osvojio dva gema, više od toga nije mogao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.