Novak je najbolji na svetu!

Izvor: Glas javnosti, 21.Mar.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak je najbolji na svetu!

Novak je kralj Indijan Velsa!

Superiornom igrom najbolji srpski teniser u finalu Masters turnira u Indijan Velsu pobedio je najbolje rangiranog igrača sveta Rafaela Nadala sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 6:2 i pokazao igru kojom obećava da do kraja godine može da izbije na čelo ATP liste!

Đokoviću je to treća titula ove godine, a druga u Indijan Velsu u dosadašnjoj karijeri. Ujedno, reprezentativac Srbije zabeležio je 18. uzastopnu pobedu u 2011.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Srpski teniser je dobro počeo meč, ali je i Nadal bio siguran na servisu. Prvi brejk napravio je španski teniser u petom gemu, kada je poveo sa 3:2. Đoković je odmah odgovorio i oduzeo servis najbolje rangiranom svetskom igraču.

Ipak, već u sledećem gemu Nadal je ponovo napravio brejk, a nedugo zatim došao i do prednosti od 5:3. Do kraja prvog seta španski teniser je ubedljivom igrom na svoj servis osvojio još jedan gem za 6:4.

 Početak drugog seta podsećao je na uvodni deo meča pošto su obojica tenisera igrala sigurno na svoj servis. Đoković je, kod vođstva od 3:2, prvi napravio brejk i došao do vođstva od 4:2. Nadal je u sledećem gemu uzvratio brejkom, ali je potom srpski teniser još jednom oduzeo servis rivalu za prednost od 5:3. Usledio je dugačak gem sa brojnim iznenađenjima, ali je Novak slavio i izjednačio na 1:1!

U trećem setu usledila je superiorna i nadmoćna igra našeg tenisera. Poveo je sa 4:0 i igrao toliko sigurno da je Nadal jedva dolazio do poena. Sigurnim servisom mirno je priveo igru kraju!

ATP turnir u Indijan Velsu igrao se za ukupni nagradni fond od 3.645.000 dolara. Pobedniku je pripao ček na 611.00 dolara, dok je poraženi zaradio 298.200 dolara.

nas kralj,nas ponos,nas Srbin!

Jeste srbin, ali porez na drugom mestu.

Da li je nas?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.