Novak: Naše rivalstvo će trajati

Izvor: Mondo, 03.Jun.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Naše rivalstvo će trajati

Najbolji teniser sveta je u prvoj izjavi, nakon pobede nad Nadalom, rekao da gaji veliko poštovanje prema Špancu.

Rafael Nadal definitivno je bivši "kralj šljake", pošto je posle neuspeha na svim najvažnijim turnirima ove godine, na njegovoj omiljenoj podlozi, u sredu ostao bez krune i na najčvršćem uporištu - stadionu Filip Šatrije u Parizu.

Novak Đoković savladao ga je rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 3:0 (7:5, 6:3, 6:1) i plasirao se u polufinale, gde će ga najverovatnije čekati Endi Marej.

"Naravno da imam veliko poštovanje prema Rafi. Ove sezone je odigrao malo lošije od onoga što očekujemo od njega, međutim, on je i dalje veliki šampion i uvek mi je veliko zadovoljstvo da igram protiv njega", rekao je Novak, neposredno nakon veoma značajnog trijumfa, koji ga je primakao jedinoj grend slem tituli koju još nema.

"Odigrali smo 45 međusobnih mečeva, igraćemo ih još. Verujem da će naše rivalstvo trajati".

Upitan da prokomentariše taktički pristup, prvenstveno to što je većim delom meča stajao blizu osnovne linije i bio u prilici da igra agresivno, Đoković je rekao:

"Pa, ne bih sad baš da otkrivam taktičke zamisli...", pomalo se zbunio pričajući na francuskom.

"...Ali, taktika jeste bila da budem agresivan, koncentrisan na svaki poen. Na ovom terenu, koji nije baš uvek u najboljem stanju, to nije lako sprovesti", još jednom je opomenuo organizatore zbog toga što tokom meča uopšte nisu polivali teren, pa je prilikom proklizavanja strahovao da se ne povredi.

Nadal je na Rolan Garosu imao skor 6:0 protiv Noleta.

"Da, ovde sam izgubio sve prethodne mečeve protiv Rafe. On je imao samo jedan poraz za 10 godina... Sada sam ga pobedio i naravno da želim da nastavim ovako", podvukao je on pre odlaska u svlačionicu.

Na konferenciji za novinare sigurno će biti opširnijih izjava...
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.