Nole, Rafa, Rodžere, pazite! Oni dolaze

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole, Rafa, Rodžere, pazite! Oni dolaze

Ko su mladi teniseri za koje se procenjuje da bi već sledeće godine mogli da ugroze trojku na čelu ATP liste? Đoković ih dobro poznaje

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, uprkos tome što su uveliko prešli 30. godinu i dalje su "tata mate" svetskog tenisa.

Neki novi klinci nisu uspeli da ih svrgnu sa vrha ATP liste ove sezone, ali su "pokazali zube" i potvrdili da će već u 2019. možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uspeti da postanu ozbiljnija pretnja.

Greg Rudeski, nekada četvrti teniser sveta, veruje da postoji trio koji će se izdvojiti.

Kanađanin kaže da je to upravo "ekipa" koja je u drugom delu upravo završene sezone, kada je Đoković dominirao, uspela da ga zaustavi.

"Smatram da će Đoković dominirati i 2019. svetskim terenima, ali se radujem jer postoji nekolicina mladih igrača koji su ustali i uspeli da ga zaustave. To je dobro za tenis. To su Stefanos Cicipas, Karen Hačanov i Aleksander Zverev, jedini koji su ga pobedili u drugom delu sezone", naveo je Rusedski.

Foto: Tanjug/AP/Tim Ireland

Jedno ime posebno je izdvojio.

"Zverev! Odigrao je spektakularno finale završnog turnira protiv Đokovića u Londonu. Pre toga je nadigrao i Rodžera Federera. To se nikada ne dešava u nizu, posebno ne na ATP finalu. Konačno su "mladi revolveraši" pokazali da napreduju. Sledeća sezona u muškom tenisu sigurno će biti vrlo uzbudljiva", poručio je Rusedski.

Novak Đoković je od Vimbldona do finalnog turnira sezone u Londonu ostvario skor 35-3, a poraze je pretrpeo od Cicipasa u trećem kolu Rodžers kupa, Hačanova u finalu mastersa u Parizu, i Zvereva na poslednjem meču u 2018. na ATP finalu u Londonu.

Sva trojica okončali su sezonu najboljim renkingom u karijeri - Grk Cicipas na 15. mestu ATP liste, Hačanov na 11, a Zverev na četvrtoj poziciji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.