Ništa od četvrtfinala u Švedskoj za Međedovića

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 00:34

Ništa od četvrtfinala u Švedskoj za Međedovića

Srpski teniser Hamad Međedović izgubio je od češkog tenisera Jakuba Menšika sa 6:4, 6:7(2), 6:7(8), u osmini finala ATP čelendžera u švedskom Danderidu.

Peti nosilac i 110. igrač sveta Međedović uzeo je prvi set posle brejkova u četvrtom i desetom gemu, pa ga nije koštao gubitak početnog udarca u devetom gemu.

Novopazarac je u drugom setu oduzeo servis Menšiku i poveo sa 5:3, da bi u naredna dva gema propustio po jednu meč loptu, a potom posustao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u taj-brejku.

Menšik, koji je 152. na ATP listi, posle izjednačenja na 1:1 u setovima stigao je do prednosti od 3:0 u odlučujućem delu susreta, ali je Međedović neutralisavši tri meč lopte došao do 6:6.

Čeh je u novom taj-brejku iskoristio tek petu priliku za trijumf, dok je Međedović bio neuspešan pri vođstvu od 8:7.

Meč je trajao tri časa i devet minuta.

U četvrtfinalu Menšika čeka kvalifikant iz Belgije i 412. teniser planete Aleksandar Bloks, koji je u dva seta (7:6(6), 6:1) za sat i 42 minuta dobio 133. sa ATP liste Korentana Mutea iz Francuske.

Čelendžer u dvorani na tvrdoj podlozi u Danderidu iz ATP kategorije 75 ima nagradni fond od 73.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamad Međedović eliminisan u osmini finala čelendžera u Švedskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2023

Srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale čelendžera u švedskom Danderidu, pošto je večeras u osmini finala poražen od Čeha Jakuba Menšika 4:6, 7:6 (7:2), 7:6 (10:8).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.