Niška teniserka izgubila od nekadašnje sedme igračice sveta

Izvor: JužneVesti.com, 23.Mar.2018, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška teniserka izgubila od nekadašnje sedme igračice sveta

U prvom kolu turnira nagradnog fonda od 25.000 dolara u Italiji, 23-godišnja Nišlijka Natalija Kostić poražena je rezultatom 6:2, 4:6, 3:6 od iskusne Pati Šnider koja je 2005. godine bila na sedmom mestu na WTA listi.

Veliko iskustvo poneće Natalija Kostić iz Italije pošto je na startu turnira u Sardiniji dobila za protivnicu 39-godišnju teniserku iz Švajcarske Pati Šnider, trenutno 151. na svetu. Nišlijka, trenutno 445. na WTA listi, bolje je počela, na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uzela brejk i brzo povela sa 5:1 što joj je bilo dovoljno da posle osvoji prvi set.

Natalija Kostić i Peti Šnajder posle meča; foto: Natalija Kostić

Drugi set počeo je brejkovima na obe strane, ali je usledila velika borba i izjednačena igra. Kostićeva je ponovo uzela brejk i povela sa 4:3, ali je iskusna Šniderova odgovorila sa dva brejka i izjednačenjem u setovima. Nije se predavala srpska predstavnica koja je u trećem setu, nakon uvodnog brejka, povela sa 3:1. Švajcarkinja je uzvratila, prvo izjednačila, a potom i as-poenom završila meč.

Bilo mi je zadovoljstvo što sam ograla protiv takve teniserke kakva je Pati - napisala je Natalija na svom Fejsbuk profilu.

Prethodno, u kvalifikacijama, Kostićeva je bila bolja od Italijanki Burnet i Đovine.

Kostićeva igra u dubl konkurenciji, u kojoj ove godine ima više uspeha. Ona je u paru sa Hrvaticom Tenom Lukas došla do četvrtfinala pošto su u prvom kolu bile bolje od Italijanki Karegaro i Di Sara rezultatom 6:3, 6:7 (9), 10:7.

U četvrtfinalu protivnice su im Herazo Gonzales iz Kolumbije i Uskategi iz Venecuele.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.