Izvor: RTS, 30.Apr.2021, 14:39

Nina skupo prodala kožu protiv Kontaveit

Najbolja srpska teniserka Nina Stojanović zaustavljena je na startu turnira u Madridu, pošto je od nje bila bolja Anet Kontaveit. Stojanovićeva je skupo prodala kožu protiv favorizovane protivnice, ali je na kraju izgubila u dva seta – 7:6 (7-4), 7:5.
Nina je ponovila dobru igru iz kvalifikacija, kada je ostvarila dve dobre pobede, samo što to sada nije bilo dovoljno da se eliminiše Estonka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Trenutno 29. igračica na VTA listi je imala prednost u prvom setu, Srpkinja se vratila, ali je kvalitetnija rivalka ipak dobila taj deo igre u taj-brejku.
Maratonski gemovi su se nastavili i u drugom, pa je početkom tog seta na semaforu već pisalo da igraju više od sat i po vremena.
Na kraju, Anet je uspela da ubrza i završi posle nešto više od dva časa, iako je Stojanovićeva spasla tri uzastopne meč lopte, a onda i da napravi brejk kada je rivalka servirala za trijumf.
Kontaveit će se u drugom kolu sastati sa Marijom Sakari, koja je posle preokreta izbacila Amandu Anisimovu.
Što se Nine tiče, ni ona neće biti nezadovoljna jer je plasmanom u glavni žreb došla do bodova i ostvariće skok od 12 mesta, pa će od ponedeljka biti 84. igračica planete.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.