Ni Biblija, ni priručnik o tenisu – Đoković u avionu čitao SF roman srpskog autora?

Izvor: B92, 18.Jan.2022, 16:15

Ni Biblija, ni priručnik o tenisu – Đoković u avionu čitao SF roman srpskog autora?

Ubrzo nakon što je postala viralna fotografija Novaka Đokovića, navodno nastala tokom njegovog leta za Beograd, posle višednevne drame u Australiji, a na kojoj se vidi kako Novak čita nepoznato delo, oglasio se pisac, novinar, književni kritičar i satiričar Milan Aranđelović, koji tvrdi da je u rukama najboljeg svetskog tenisera upravo njegova knjiga.

Iako se na prvobitnoj fotografiji koja je objavljena na Tviteru ne vidi jasno o kojoj knjizi je reč, Milan Aranđelović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ju je objavio na Tviteru aludirajući da je baš njegovo delo u rukama svetskog broja jedan u tenisu.

Uz navodnu Novakovu fotografiju iz aviona, stoji i izdvojeni grafički prikaz omota Aranđelovićevog naučnofanstastičnog romana: "Sanjaju li androidi radnička prava?", a sam pisac napisao je:

"Nije da se hvalim, ali da li ste provalili koju knjigu čita Novak Đoković?"

Ovim povodom redakcija portala B92.net stupila je u kontakt sa Milanom Aranđelovićem, koji kaže da su mu prijatelji skrenuli pažnju na fotografiju, kao i da mu je drago ukoliko Đoković čita njegov roman.

"Fejsbuk prijatelji su mi skrenuli pažnju, inače ja nikada ne bih primetio. SF je u srpskoj književnosti skrajnut žanr, te mi je drago što je Đoković čita i doprinosi popularizaciji ovog žanra. Nisam imao prilike da ga upoznam, ali bih voleo da mu poklonim i ostale moje knjige, pošto je 'Sanjaju li androidi radnička prava?' moja četvrta knjiga", rekao je pisac za B92.net.

Inače, u pitanju je priča o radničkim pravima i obespravljenim radnicima koji su lišeni svega osim prava glasa.

"Knjiga je neki moj pokušaj da, na zanimljiv i prijemčiv način, skrenem pažnju na situaciju u kojoj se pojedinci nalaze", istakao je Aranđelović za naš portal i dodao, "SF i satira su moja niša kroz koju želim da predstavim savremeno srpsko društvo".

Međutim, u komentarima na mrežama tvrde da je fotografija zapravo foto-montaža, kao i da je Aranđelović nedavno kritikovao srpskog tenisera zbog stava o vakcinaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.