Nevaljala Sudbina piše istoriju tenisa

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevaljala Sudbina piše istoriju tenisa

Prva pobeda pripadnice "milenijumske generacije" na WTA turu

Mlada Australijanka Noti Destini Ajava postala je prva pripadnica "milenijumske generacije" (rođeni od 1. 1. 2000.) koja je uspela da zabeleži pobedu u glavnom žrebu nekog  WTA turnira.

Devojka koja je ugledala svet 10. maja pre 17 godina neočekivano je u Brizbejnu savladala trenutno 177. igračicu sveta, veoma iskusnu i poznatu Amerikanku Betani Matek Sends sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4). Sledeća >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protivnica Ajavi, koja je u Brizbejn došla kao 386. na svetskoj lestvici i postala prva "milenijumka" koja je ušla u glavni žreb nekog WTA turnira, biće još poznatija i iskusnija, Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Australijska senzacija, čije ime Noti Destini (Noughtie Destanee) u slobodnom prevodu, znači "nevaljala sudbina", dete je gastrabajtera sa Samoe, a zaljubila se u beli sport sa pet godina gledajući na TV-u sadašnju koleginicu, Serenu Vilijams.

(foto: youtube.com printscreen)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ona je prva “milenijumska beba” koja je pobedila na WTA turniru – zove se Sudbina!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jan.2017

Godine prolaze, a deca rođena posle 2000. godine više nisu deca. Neka od njih su stasala i najavila da mi mogla da imaju ozbiljne karijere...Na primer, kao što je devojka vrlo zanimljivog imena - Destani (Sudbina) Aiava...Ona je australijska teniserka koja je će ostati upamćena po tome da je prva...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.