Nestoru dodeljen Orden Kanade

Izvor: B92, 01.Jan.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestoru dodeljen "Orden Kanade"

Kanadskom teniseru srpskog porekla Danijelu Nestoru dodeljeno je najviše kanadsko civilno odlikovanje "Orden Kanade".

"To je veliko priznanje. Toliko imena je dobilo to priznanje, a svaki hokejaš koji je bio ovde je fantastičan sportista i osoba s kojom sam rastao i bio moj idol. Tako da je zapanjujuće biti deo toga".

Nestor (38) je u 20-godišnjoj karijeri osvojio četiri Grend slem turnira u dublu, uključujući Vimbldon 2008. i 2009. sa Nenadnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zimonjićem. Bio je na prvom mestu na ATP listi dublova 87 nedelja.

Osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine u dublu sa kanadskim kolegom Sebastijanom Laroom.

Nestoru, koji je kao Danijel Nestorović rođen 1972. godine u Beogradu, orden je dodeljen za "doprinos koji je dao kao ambasador teniskog sporta i za njegove aktivnosti za zajednicu i humanitarne aktivnosti".

Generalni guverner Kanade Dejvid Džonston odluku o dodeli ordena grupi od 54 zaslužnih građana saopštio je 30. decembra, a sama ceremonija uručivanja odlikovanja biće održana kasnije.

Orden Kanade je najviše civilno odlikovanje koje generalni guverner dodeljuje građanima koji su se u životu posebno istakli u oblasti muzike, sporta, politike i umetnosti.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.