Nema vakcine – nema ni tenisa

Izvor: B92, 01.Apr.2020, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema vakcine – nema ni tenisa"

Ameli Morezmo, proslavljena francuska teniserka, smatra da kompletna teniska sezona treba da se otkaže.

Morezmo, dvostruka Grend slem šampionka, na Tviteru je napisala da je besmisleno nastavljati sezonu ako se ne nađe vakcina za virus Covid-19.

"Mislim da treba da podvučemo crtu kada je u pitanju 2020. godina", napisala je Francuskinja i dodala:

"Svi uključeni u ATP i WTA tur – muškarci i žene svih nacionalnosti, uključujući i njihov stručni štab, kao i navijači i posmatrači širom sveta koji ovaj sport čine posebnim".

Tenis je zvanično obustavljen do sedmog juna, ali su iz ATP i WTA saopštili da je moguće da se pauza produži jer pandemija koronavirusa ne jenjava.

"Nema vakcine – nema ni tenisa", zaključila je Morezmo.

Rolan Garos je pomeren za septembar, US open je samo nedelju dana posle, a Vimbldon... pitanje je da li će se Vimbldon uopšte održati i sve su veće šanse da će Grend slem u Londonu biti otkazan – prvi put od Drugog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.