Nema plafona za Alkarasa

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 19:53

"Nema plafona za Alkarasa"

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa, ubeđen je da tek sledi era Karlosa Alkarasa.

Španski teniser nije igrao proteklih desetak dana zbog povrede članka, ali je sada sve u redu i igraće u Indijan Velsu.

Rodik smatra da će Alkaras karijeru završiti barem na nivou Andrea Agasija, Džona Mekinroa i Džimija Konorsa.

Mladi teniser iz Mursije je na egzibiciji u Las Vegasu pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rafaela Nadala sa 3:6, 6:4, 14:12 i Rodik je ubeđen da će se on uskoro vratiti u formu.

"Bilo je očigledno šta ga čeka kada je osvojio svoj prvi US Open. Dobio je mnogo mečeva u pet setova, čak i tamo gde je bio suočen sa meč loptom za protivnika, nekako je sve prošao i uzeo trofej. A osvajanje Vimbldona 2023. ga je staviolo na globalnu scenu. Dobio je kralja Novaka u njegovom dvorištu u pet setova. Neverovatan napor. Imate osećaj kao da je tek počeo i kao da je dva slema dobio vežbajući. Jedva čekam da ispratim ostatak njegove karijere", kaže Rodik.

Amerikanac je svestan da ima još dobrih igrača, ali da Alkaras ima kvalitet da bude bolji od ostalih.

"Ne vidim plafon za njega. Velika trojka je nekako odredila kakve su to visine. Pre nego što je osvojio slem, ljudi su me pitali, da li će on osvojitio deset slemova? To je pomalo smešno kada imate igrače poput Agasija, Mekinroa i Konorsa koji su osvojili po sedam ili osam titula. Ali svakako će biti u tom rangu, najmanje. I ima potencijal da dođe do dvocifrenog broja. Moramo svoja osećkivanja malo da prilagodimo", zaključio je Rodik.

Alkaras je na Mastersu u Indijan Velsu drugi nosilac i slobodan je na startu.

U drugom kolu ide na boljeg iz meča Luke van Aša i Matea Arnaldija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.