Nedostaje mi teniser Žoao Souza

Izvor: B92, 21.Maj.2020, 21:56

"Nedostaje mi 'teniser Žoao Souza'"

Žoao Souza, najbolji teniser u istoriji Portugala, napisao je pismo u kojem se obratio sportskoj javnosti.

Nekada 28. teniser sveta, trenutno 66, kaže da mu nedostaje tenis ali i da nema pravo da se žali kada su životi drugih ugroženi.

"Nedostaje mi život, onaj koji sam vodio od 15 godine. Od aerodroma do aerodroma, noseći torbu s reketima, ići od turnira do turnira. Nedostaje mi 'teniser Žoao Souza'".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Portugalac ističe shvata koliko su zdravlje i sloboda važni.

"Ali, ne mogu da se žalim. Pokušavam da se adaptiram na trenutnu situaciju kao i svi na ovom svetu. Shvatam koliko su zdravlje i sloboda najvažnije stvari na svetu. Sada je jedna od njih u opasnosti", kaže i dodaje:

"Nedostaju mi rutine, moj trening... S druge strane, imam sreću što se dobro osećam".

Souza se nalazi u Gimaraešu kod roditelja.

"Prošlo je petnaest godina od kada sam poslednji put proveo kod kuće sa roditeljima deset uzastopnih dana. Sada je tako već dva meseca. Jeste malo kliše, ali majčina hrana je najbolja. Ne ometam je u kuhinji, ali pomažem u bašti i oko druhih stvari".

Kada je reč o nastavku kaže i ujedno zaključuje:

"Još smo u procesu shvatanja kada je najbolje vratiti se na teren. Član sam "WhatsApp" grupe u kojoj se nalazi najboljih 100 tenisera i odatle sam dobio neke informacije. Sumnjam da će se tenis igrati ove godine, ali opet teško je predvideti. Sve dok ne budem imao odgovor biću u Gimaraešu i trenirati s tatom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.