Navratilova o transrodnim teniserima: Ne možete sa penisom protiv žena

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navratilova o transrodnim teniserima: Ne možete sa penisom protiv žena

Legendarna češka teniserka Martina Navratilova (62) podigla je veliku prašinu izjavom o transrodnim osobama.

Proslavljena šampionka je izjavila da osobe koje su rođene kao muškarci, a deklarišu se kao žene, ne bi smele da se takmiče na teniskim terenima u ženskoj konkurenciji.

"Očigledno je da to nije u redu. Ne možete se proglasiti ženom i da se nađete u konkurenciji dama u tenisu. Moraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postoje standardi. Ako imate penis i obučete se kao žena da igrate tenis, to nije taj standard o kojem pričam", rekla je Navratilova.

Transrodna zajednica je odmah osula paljbu na Navratilovu. Optužili su je za diskriminaciju i odmah su zatražili izvinjenje. Mnoge je iznenadio njeg komentar, jer se otvoreno deklariše kao lezbejka i uvek je učestvovala u kampanjama LGBT organizacija.

"Žao mi je ako sam rekla nešto što je transfobično. Sigurno nisam želela zlo nikome. Obrazovaću se o ovoj temi, a u međuvremenu ću ćutati. Hvala vam", pravdala se Čehinja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ne možete da imate muški polni organ i da igrate protiv žena"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2018

Legendarna češka teniserka Martina Navratilova (62) podigla je veliku prašinu izjavom o transrodnim osobama...Proslavljena šampionka je izjavila da osobe koje su rođene kao muškarci, a deklarišu se kao žene, ne bi smele da se takmiče na teniskim terenima u ženskoj konkurenciji...- Očigledno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.