Naneo Đokoviću jedan od najtežih poraza, sad poručuje: Ne mogu da razmišljam o tome

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 18:56

Naneo Đokoviću jedan od najtežih poraza, sad poručuje: Ne mogu da razmišljam o tome

Italijanski teniser Marko Čekinato se trudi da ne razmišlja o najvećoj pobedi u karijeri.

Ovaj 30-godišnjak je svojevremeno u četvrtfinalu Rolan Garosa 2018. eliminisao Novaka Đokovića.

Čekinato i Đoković bi i ove sezone mogli da se sastanu u trećem kolu, ukoliko Italijana ne bude mučila povreda koju je zadobio u Eštorilu, gde je dogurao do polufinala.

"Osećao sam se dobro te nedelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Loša stvar je što sam povredio stomačni mišić i morao sam da odustanem od Monte Karla i Banjaluke. Nije lako vratiti nivo, Tur ne čeka, ako prestanete da trenirate nekoliko dana, sve ide teže. Prošao sam kvalifikacije u Madridu, pobedio teške mečeve. Od suštinskog značaja mi je da se redovno takmičim i steknem ritam i samopouzdanje", rekao je Čekinato.

Novak je iste, 2018. godine za jedan od najtežih poraza u karijeri, zbog specifične situacije, uspeo da se revanšira Čekinatu u Šangaju.

Inače, Italijan je 2018. osvojio Budimpeštu i Umag, a godinu dana kasnije i Buenos Ajres.

"Prošlo je dosta vremena od tada. Nakon što sam pobedio Đokovića u Parizu, bio sam šampion na još dva turnira, postao sam broj 16 na svetu i sve što sam doživeo bilo je veoma pozitivno. Sada sam u drugoj fazi, ne mogu da razmišljam stalno o tome jer bi to moglo da mi bude prepreka", kazao je Čekinato.

Prvi rival Čekinatu u Parizu biće mladi Luka van Eš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.