Najveća pobeda Marija od povratka na teren

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća pobeda Marija od povratka na teren

Endi Mari, britanski teniser, savladao je Belgijanca Davida Gofana u dva odigrana seta u osmini finala turnira u Šenženu.

Mari je od Gofana bio bolji neočekivano lako rezultatom 6:3, 6:4 za sat vremena i 37 minuta igre.

Britanac je odigrao jedan od boljih mečeva od povratka na teniske terene u junu ove godine, ali je sa druge strane mreže imao neispirisanog Gofana.

Trenutno 311. teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta značajno će napredovati na novoj ATP rang listi koja izlazi svakog ponedeljka, a pobedom nad belgijskim teniserom, koji je 11. na planeti, ostvario je najveći trijumf od letošnjeg povratka i oporavka posle operacije kuka, zbog koje je odsustvovao sa terena skoro godinu dana.

Mari je odlično servirao u prvom setu i prvi napravio brejk, ali je Gofan uzvratio istom merom i imao priliku da odservira za 4:4. Ipak, najbolji britanski teniser svih vremena odmah je oduzeo servis rivalu i priveo prvi deo igre kraju.

U drugom delu igre viđeno je manje sigurnosti prilikom servisa. Mari je poveo sa 3:0, ali je Gofan uspeo da vrati jedan brejk zaostatka. Ipak, Endi je odmah uzvartio nekim sjajnim ritern vinerima i poveo sa čak 5:1.

Kao da se tek tada Gofan setio da igra, međutim dosta propuštenih brejk prilika, kao tri prilikom 5:4 za Marija, dovelo ga je do poraza.

Mari se plasirao u svoje drugo četvrtfinale od povratka na teren (prvo u Vašingtonu, kada je predao De Minauru), a u tom meču za protivnika imaće španskog tenisera Fernanda Verdaska, koji ga je izbacio sa US opena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ENDI SE BUDI: Marej pobedio Gofana i najavio povratak na staze uspeha

Izvor: Kurir, 27.Sep.2018

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u četvrtfinale turnira u kineskom Šenženu, pošto je pobedio 11. igrača sveta Belgijanca Davida Gofana posle dva seta, 6:3, 6:4.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.