Najbolji teniser još BOLJI TATA: Novak i njegova porodica jedu samo SUPERHRANU, evo kako AS pravi deci PALAČINKE BEZ GLUTENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 12:48

Najbolji teniser još BOLJI TATA: Novak i njegova porodica jedu samo SUPERHRANU, evo kako AS pravi deci PALAČINKE BEZ GLUTENA

Žele da svoju decu nauče zdravom načinu života koji ne obuhvata samo ishranu, već mnogo šire polje

Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, pokazao je da je jednako uspešan, ako ne i više, kao tata. On i Jelena se trude da od svoje dece, Tare i Stefana, oblikuju skromne i samostalne dobre ljude.

Ono što im je najbitnije, jeste da deca imaju "normalno" detinjstvo, te da odrastaju okruženi porodicom. Novak se trudi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da i pored svih svojih obaveza i tereta koje nosi epitet "najbolji" bude prisutan maksimalno.

Uspešan par se trudi i da uvede decu u svet sporta, ali i da ih nauče koliko je važan zdrav način života koji podrazumeva mnogo šire značenje od fizičke aktivnosti i zdrave ishrane. Ipak, svesni su da to mora ići malim koracima, te je zato šampion pokazao da svako treba da zna da se snađe u kuhinji.

Slavni teniser je obradovao svoje fanove podelivši video na društvenoj mreži TikTok na kome pokazuje svoja kulinarska umeća.

Snimak na kome Nole, u to vreme dvogodišnjem Stefanu, pravi palačinke pokupio je mnogo lajkova.

- Zdravo svima, evo nas u kuhinji. Pravim palačinke bez glutena, bez dodatog šećera. Samo za Stefana, koji ima dve godine i obožava ih. To radimo svakog jutra ‒ pričao je Đoković i otkrio da u smesu za palačinke stavlja kinou, bademovo i mleko od pirinča, jednu bananu i organsku mešavinu semenki i žitarica.

🎾

♬ original sound - Novak Djoković

Inače, Novak i Jelena u svoju ishranu uključuje zdrave namirnice koje, na žalost, mnogim našim ljudima nisu ni poznate, a kamoli da znaju koliko su nutritivno vredne. Jedna od njih je i kinoa.

Kinoa (Chenopodium quinoa) je zeljasta semena visokoproteinska biljka koja pripada istoj vrsti biljaka kao spanać i cvekla. Iako se kinoa priprema i konzumira kao žitarica, svrstana je u pseudo žitarice, jer ne pripada familiji trava kao pšenica, ovas i pirinač.

Kinoa sadrži više hranjivih sastojaka od većine žitarica i ima status "superhrane". Kinoa ima visok sadržaj flavonoida, antioksidantnih fitonutrijenata koji deluju protiv upala i virusnih infekcija pa ispoljavaju anti-kancerogena i anti-depresivna svojstva. Ne sadrži gluten, a bogata je proteinima, mononezasićenim mastima, esencijalnim mineralima i vlaknima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.