Nagrada Danici Vučenić

Izvor: B92, 05.Feb.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Danici Vučenić

Beograd -- Autorka emisije "Kažiprst" Danica Vučenić proglašena je za najbolju novinarku u Srbiji tokom 2008. godine u anketi magazina Status sprovedenoj među kolegama.

Teniserka Jelena Janković je ličnost 2008. godine. Na svečanosti u galeriji Ozon, koju je priredio magazin Status, dodeljene su i nagrade za najbolje novinske fotografije.

Nagrada magazina Status je najbitnija za novinarstvo jer kolege biraju najbolje novinare. Autorka "Kažiprsta" Danica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučenić smatra da je važno u prvi plan staviti ono što interesuje obične ljude, uprkos tome što su novinari na meti onih koji bi da zataškaju događaje u pozadini vesti.

"Želim da pomenem da je ovo zemlja u kojoj se i dalje dešavaju napadi na novinare, želim da podsetim da je razbijen auto Svetlane Lukić pre 7-8 dana, da je oboren sajt emisije Peščanik, još ne znamo ko je podmetnuo bombu pod prozor i pokušao da ubije Dejana Anastasijevića i njegovu porodicu", kaže Danica Vučenić.

Zoran Pavić iz magazina Status navodi da kolege smatraju da Danica zaslužuje da bude novinar godine jer je svakog dana u emisiji spremna da se suoči sa profesionalnim izazovima.

"Za Danicu su obrazloženja bila različita, ali suštinsko bi bilo da je uvek bila dovoljno profesionalno drska, ali ne i bezobrazna, da je bila uporna, ali ne i nevaspitana i da je uglavnom dolazila do odgovora na svoja pitanja", kaže Pavić.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da među političarima gostovanje u "Kažiprstu" nije uvek popularno jer znaju da će imati više od pola sata ne uvek prijatnog razgovora.

"Znamo da će to biti beskompromisno, tačno, profesionalno, da je itekako sebe spremila za diskusiju i da vas neće pustiti nedorečenog ili da pređe na neko drugo pitanje, nego da dobije odgovor na pitanje koje je postavila", kaže Đelić.

Drugo i treće mesto u konkurenciji novinara osvojili su Dragan Bujošević i Zoran Panović. Posebne nagrade uručene su i fotoreporterima koji su tokom protekle godine beležili brojna dešavanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba najboljih fotografija u Ozonu

Izvor: Danas, 05.Feb.2009

U galeriji Ozon sinoćje otvorena izložba najboljih fotografija koje su pristigle na konkurs magazina Status za izbor najbolje fotografije godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.