Nadalov povratak – šta ga štiti?

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 09:42

Nadalov povratak – šta ga štiti?

Španski teniser Rafael Nadal će se uskoro, nakon gotovo godinu dana pauze, vratiti na teren.

Nije ga bilo od Australijan opena, gde je ispao u drugom kolu od Makenzija Mekdonalda, uz povred kuka koja ga je dugo odvojila od terena.

Trenutno zauzima 664. mesto na ATP listi i sada se postavlja pitanje kako će učestvovati na turnirima širom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta.

Pravila su jasna i ona kažu da Nadal ima zaštićeni renking, što znači da će na prvih devet turnira po povratku moći da iskoristi i da se nađe u glavnom žrebu.

Zapravo, gleda se njegov rang tokom tri meseca pre povrede.

Uz to, na raspolaganju su mu i specijalne pozivnice, ukoliko pojedinačni turnir želi da mu udeli.

Sve to mu daje prostor za učešće na turnirima, ali ne i status nosioca, što znači da će već u prvom kolu moći da igra protiv svakog.

Prvi turnir po povratku za "Bika sa Majorke" biće Brizbejn (1-7. januara), gde je poslednji put nastupio 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italijan upozorava: Ne vraća se Rafa da bi imao oproštajnu turneju

Izvor: B92, 04.Dec.2023

Rafael Nadal je nedavno najavio da će se početkom 2024. vratiti na teren...Španski teniser i nekadašnji broj jedan svetskog tenisa, igraće prvo na turniru u Brizbejnu, pre nego što se pojavi na prvom grend slemu sezone, Australijan openu...Rafa je u poslednje tri nedelje, kako se navodi u brojnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.