Nadalov lekar zabrinut za Rafino zdravlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadalov lekar zabrinut za Rafino zdravlje

MADRID -

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal rizikuje da ponovi povredu kolena zbog koje mu je 2009. godine skoro bila ugrožena karijera, ocenio je danas za "Marku" lekar španskog igrača Mikel Sančes.

"Ukoliko ne promeni pristup igri, Nadal bi ponovo mogao da dođe u situaciju u kojoj je bio prošle godine", izjavio je Sančes, koji je u lečenju Nadalovih kolena primenio tretman zasnovan na plazmi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obogaćenoj faktorima rasta.

"Ukoliko Nadal želi da nastavi karijeru, mora da nauči da čuva svoje zdravlje", rekao je Sančes.

On je napomenuo da u toku terapije Nadalovioh kolena nije primenjivao nikakve novine.

"Ništa novo nismo izmislili, već smo samo malo poboljšali prirodno stanje kolena", rekao je Sančes.

Sampras: Nadal može biti bolji od Federera

Jedan od najvećih svetskih tenisera, Amerikanac, Pit Sampras izjavio je juče da veruje da Španac Rafael Nadal ima šansu da obori rekord Rodžera Federera od 16 gren slem titula ako "nastavi da igra pametno".

Nadal je nedavno na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu osvojio svoju devetu gren slem titulu.

"Ako bude dovoljno pametan, a računajući da je još mlad, može još mnogo toga da uradi. Jedino pitanje je da li njegovo telo može da izdrži toliki napor. Klinac je nemilosrdan", rekao je Sampras, koji je danas najavio revijalan meč koji će odigrati februara u Njujorku sa nekada velikim rivalom Andreom Agasijem, prenosi "Jurosport".

"Svaka generacija ima svog heroja"

Amerikanac, koji je u svojoj karijeri osvojio 14 gren slem titula, rekao je da veruje da Nadalu sigurno nije cilj da osvoji 16, 17 ili 18 titula, već da samo želi da popravlja igru.

Sampras nije želeo da ulazi u raspravu o tome ko je najbolji teniser svih vremena, ocenjujući da je svaka generacija imala svog heroja.

"Tokom šezdesetih godina to je bio Rod Lejver, Ivan Lendl i Džon Mekinro tokom osamdesetih, Agasi i ja devedesetih. Rafa je definitivno tu. Možete da ga svrstate u prvih troje, četvoro, ali on je tek na sredini karijere i može još mnogo toga da uradi", rekao je Sampras.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadalov lekar zabrinut

Izvor: RTS, 24.Sep.2010

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal rizikuje da ponovi povredu kolena zbog koje mu je 2009. godine skoro bila ugrožena karijera, ocenio je danas za "Marku" lekar španskog igrača Mikel Sančes..."Ukoliko ne promeni pristup igri, Nadal bi ponovo mogao da dođe u situacioju u kojoj je bio prošle...

Nastavak na RTS...

Nadalov lekar: Rafa rizikuje svoje zdravlje

Izvor: Blic, 24.Sep.2010

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal rizikuje da ponovi povredu kolena zbog koje mu je 2009. godine skoro bila ugrožena karijera, ocenio je danas za "Marku" lekar španskog igrača Mikel Sančez..."Ukoliko ne promeni pristup igri, Nadal bi ponovo mogao da dođe u situaciju u kojoj je bio prošle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.